Animal friendly


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo

Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)


Publicat: el 15/maig
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'estic plantejant adoptar un gos... I per prendre la millor decisió, valoro diversos aspectes... el seu caràcter i personalitat, necessitat d'activitat física, si tolera quedar-se sol a casa unes hores o no...

Entre tots aquests factors, la seva mida, malauradament, és un aspecte que tinc en compte sobretot, per una única raó: poder fer plans urbans.

I és que tot i que cada vegada hi ha més locals que admeten l'entrada de gossos, és cert que encara són molt limitats, i sovint hi ha requisits, a vegades establerts i fixats de forma oficial, d'altres no.

Però admetem-ho: per molt que a una botiga, restaurant o cafeteria s'hi indiqui que l'entrada d'animals no humans és permesa, no és el mateix entrar amb un gos de 4 kg de pes que amb un de 40 kg. Continua havent-hi una discriminació vers els gossos de mida gran, a vegades no escrita o no fixada, com aquest cas, a vegades sí, com ocorre a moltes aerolínies en les quals a partir de cert pes és obligatori que el gos viatgi a la bodega. No són rebuts de la mateixa manera; a més, amb un gos menut, sempre hi ha possibilitat de posar-lo dins una bossa de transport per entrar a determinats espais. No és així amb els més grossos.

Penso en tenir gos com en tenir un company de vida al que incloure en tots aquells plans en els quals sigui possible, i això inevitablement, en el meu cas, implica fer vida a la ciutat.

Tot i que tingui sentit que a determinats i molt concrets establiments l'entrada de gossos no hi sigui permesa, la veritat és que a la majoria dels comerços la seva presència no hauria de suposar un perjudici o impacte negatiu. En una ciutat on, segons dades d'agost de 2023, hi ha un gos per cada 8,8 habitants, resulta difícil de creure que encara hi hagi tants espais on no puguin accedir.

Fins que això canviï, la seva mida encara serà un impediment per aquells qui fem vida a la ciutat.

ANDREA XAXO és Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.