La CUP rebutja les bases de la Llei d'Educació perquè 'posen en perill' l'escola pública


Temes relacionats

Vuit de cada 10 mestres de les escoles de Sant Cugat faran vaga aquest dijous (12/feb/08)

El director de l'informe PISA 2006 a Catalunya es mostra a favor de la nova Llei d'Educació ( 7/feb/08)


  • Comparteix:

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) dóna suport a la vaga dels mestres de centres públics convocada per aquest dijous. La formació planteja un model de finançament únic que acabi amb els centres concertats com la millor solució per garantir un sistema públic de qualitat i democràtic. Segons els independentistes, les bases de la Llei d'Educació posen en perill l'ensenyament públic i la immersió lingüística.

La CUP critica que un govern d'esquerres impulsi una proposta de llei que, segons la formació, 'agredeix el sistema públic d'ensenyament'. En aquest sentit, segons la CUP, les bases presentades pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, avancen cap a la privatització de l'educació i provocaran una separació 'entre escoles d'elit i centres dedicats a la formació de mà d'obra barata'. La formació alerta que el major grau d'autonomia que la proposta de llei reconeix als centres pot desembocar en el fet que les escoles es gestionin per criteris mercantils.

La membre de la CUP i professora de secundària Laura Sanz creu que es destinen massa recursos a l'escola privada concertada.

Laura Sanz

La CUP vol que s'inverteixi més en l'ensenyament públic i s'acabi amb els privilegis dels centres privats concertats.


Una altra conseqüència de l'aprovació d'aquesta proposta de llei seria, segons la CUP, la creació de guetos ja que la llei contempla la creació de centres escolars per a nouvinguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.