Presentació: Jornades 'En qüestions de gènere... empat!', taula rodona i formació a les entitats

Hora: 19:00h esportsagenda

Amb motiu del Dia de la Dona

De 19 a 21 h. Amb l'objectiu de crear un Pla d'Igualtat. El programa 'En qüestions de gènere... empat!' vol aprofundir en el paper de la dona dins les entitats esportives a tots els nivells: com a esportistes, com a tècniques, en l'àmbit directiu i d'aficionades i inclús com a familiars.

A nivell legal, independentment de la mida i dimensió del club, l'article 48 de la LOI (Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes) estableix l'obligatorietat de totes les entitats de tenir un protocol o procediments específics per prevenir l'assetjament sexual.

L'objectiu general del projecte és impulsar la millora en aspectes d'igualtat del sistema esportiu local a través del suport a les entitats esportives, dins del marc normatiu vigent.

És necessari conscienciar de la importància de la igualtat de gènere efectiva al conjunt d'entitats esportives, mitjançant l'anàlisi de les seves mancances i necessitats, la formació, i l'acompanyament per al disseny d'un pla d'igualtat personalitzat.

De forma específica, el programa es planteja:
- Obj. 1 – Conèixer l'estat de les entitats en l’àmbit de la igualtat de gènere.
- Obj. 2 – Formar a les entitats en aspectes bàsics que afecten a la igualtat.
- Obj. 3 – Acompanyar a les entitats esportives en el disseny del seu propi pla d'igualtat.

Aquests tres objectius s'emmarquen en un altre més global: que Sant Cugat sigui pionera aconseguint que la major part de les entitats esportives de la ciutat disposin de pla d'igualtat d'oportunitats. L'obtenció del certificat i la seva conseqüent execució per part de cada entitat, es valorarà en la propera convocatòria de subvencions 2019 i en els convenis de les entitats.

Data: dimarts, 13/mar, 19:00h
Lloc: Casa de Cultura
Organitza: Ajuntament

Sant Cugat, Ciutat Europea de l'Esport 2018

  • Comparteix:

TROBA LA TEVA ACTIVITAT

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat