Inauguració de l'exposició 'Candor i coratge' i concert d'Avec Plaisir

Hora: 18:00h cultura

Avec Plaisir Duo oferiran un concert amb un programa en el que es dona especial importància a l'obra del mestre Pau Casals. El concert inclourà també obres d'Enric Granados, a qui unia amb Casals una gran amistat, així com diverses peces de compositors japonesos. Núria Sleiva: piano; Yayoi Kagoshima: Violí.

L'exposició 'Candor i coratge. Testimonis documentals de les relacions Catalunya-Japó al segle XX' presenta bona part dels testimonis documentals que l'Arxiu Nacional conserva sobre les relacions teixides durant tot el segle XX entre Catalunya i el país del sol ixent.

Són relacions de tipus cultural, institucional i també comercials. Relacions travades a poc a poc, que hem volgut titular amb les paraules 'Candor i coratge' (extretes d'un vers manllevat al poeta Carles Riba) perquè, d'una banda s'han basat sempre en l'admiració mútua de les dues cultures; molt diferents, però sempre evocadores per a ambdós pobles. De l'altra, per l'empenta i la iniciativa necessàries que calen per a mantenir contactes, relacions i intercanvis entres comunitats tan allunyades físicament.

L'exposició pretén ser un tast suggeridor d'aquest intens intercanvi cultural, institucional i econòmic que, des de l'època de les exposicions internacionals de Barcelona (1888 i 1929) i en el decurs del segle XX, han mantingut i intensificat tant Catalunya com el Japó.

Horari: de 9 a 20 h. Dissabte i diumenge tancat.

(Foto: Arxiu Nacional de Catalunya)

Data: dimecres, 2/oct, 18:00h
Lloc: Arxiu Nacional de Catalunya (c. de Jaume I, 33-51)
Organitza: Arxiu Nacional de Catalunya, Consolat General del Japó a Barcelona

  • Comparteix:

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat