AJORNAT! Projecte 'caponera' 2020: Acció solidària de la Floresta amb Nicaragua

Hora: 12:00h societat

Dinar solidari de preu lliure amb gallo pinto i música nicaragüenca amb en Beto i Trolo el Nika. Amb activitats infantils. La recaptació és per la 'caponera' que fa el transport escolar.

Cusmají és una comunitat del municipi de Palacagüina, un llogaret de 264 habitants situat a uns 10 km del centre del poble. L'escola es diu San Jerónimo de Cusmají. Els migrats recursos econòmics i materials de la majoria de les famílies de la comunitat i el fet que a l’escola es doni de menjar als infants que hi van asseguren l’educació a la primària. Aquest esquema, però, es trenca quan un cop acabada la primària han d'anar a l'institut, ubicat a Palacagüina, ja que a les despeses del dinar també cal sumar les del transport ja que l'institut és a una hora i mitja a peu per camins que no són exempts de perill. Això fa que molts estudiants no puguin continuar estudiant perquè les seves famílies no poden fer-se càrrec de les despeses del menjar i del viatge.

L'any 2017 un grup de veïnes i veïns de la Floresta proposen, en el marc del Consell de Barri, iniciar una acció de cooperació encaminada a facilitar la continuïtat dels estudiants de primària de l'escola de Cusmají. Es tractava, de finançar el transport amb una 'caponera' de sis infants fins a l'institut de Palacagüina, que els porta i els retorna a casa cada dia.

Més informació: Projecte 'caponera'

Data: diumenge, 15/mar, 12:00h
Lloc: Parc de les Dones de la Floresta
Organitza: Veïns de la Floresta

  • Comparteix: