L’escolarització, una decisió important


  • Comparteix:

Com moltes altres famílies, en pocs mesos iniciarem el procés d'escolarització, un procés que marcarà una etapa molt important per al nostre fill. Aquest és un moment delicat on ens trobem davant de preguntes com quina escola és la més adient per al nostre fill, aprendrà, farà amics, gaudirà, ens entendrem amb el professorat i amb la resta de famílies...? Però per sobre de totes, una pregunta ressona de forma més inquietant que la resta, podrem entrar en l'escola que amb tanta cura hem escollit?

Per si aquests dubtes i preocupacions no fossin suficients, és possible que hi hagi un canvi en les zones d’inscripció de la ciutat, que està passant desapercebut per a moltes famílies, i no és la primera vegada que passa. De cara a les preinscripcions del curs 2012-13 el model va passar de 7 zones a només 2 per una decisió del Departament d’Ensenyament, forçat per una família que va impugnar el model fins aleshores vigent. Un canvi que va colpejar amb força a la resta de famílies de Sant Cugat, no només pel canvi de model en sí, amb el qual es pot estar més o menys a favor, sinó pel fet de que aquest era fruit de la queixa d’una única família.

D’aquests fets ja han passat dos cursos i ara es planteja la creació d’una única zona. Des de l’Ajuntament, s’està treballant per fer una consulta entre els pares de P2 i P3 del present curs, per conèixer la seva opinió al respecte. En aquest cas nosaltres en sortiríem beneficiats d’aquesta consulta, ja que el nostre fill té dos anys i tindrem l’opció d’opinar però... què passa amb la resta de famílies afectades, les que tenen fills més petits, les que tenen fills més grans i els volen canviar de centre, les que ara mateix estan esperant el naixement del seu infant o les que encara no han decidit si volen tenir fills?

Creiem que és important que tothom conegui aquesta situació, així com les implicacions de les diferents opcions. I considerem que és responsabilitat de l’Ajuntament que totes i cada una d’aquestes opcions afavoreixi la igualtat d’oportunitats a l’hora de triar escoles, i no només a unes quantes famílies. I no hi ha igualtat si tothom pot escollir l’escola que desitgi, però només uns quants tenen la puntuació suficient per entrar-hi. En la situació actual, s’han donat casos d’infants que no han entrat en l’escola que tenen al costat de casa, i s’han vist obligats a fer desplaçaments que afecten a la seva organització familiar. En una ciutat com Sant Cugat, en la que totes les escoles públiques tenen un gran qualitat educativa, perd sentit la zona única, que afavoreix bàsicament aquelles famílies que decideixen triar una escola concertada concreta. Per a nosaltres és important una opció que defensi l’escola de barri, pública i de qualitat.

Des d’aquest petit racó que ens hem fet, encoratgem a totes les famílies de Sant Cugat a participar d’aquesta decisió, a opinar i proposar altres models possibles que afavoreixin tant les famílies que decideixin portar el seu fill a una escola pública com aquelles que desitgin escolaritzar el seu fill en una concertada, segur que hi ha una opció que afavoreixi a uns i altres; i a l’Ajuntament l’encoratgem a facilitar aquesta participació, a escoltar, valorar i decidir objectivament.

FERRAN ANGULO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.