Tradicions... que no són tradicions


  • Comparteix:

M'agradaria fer un breu comentari sobre els trabucaires a Sant Cugat. La seva història està a l'abast de tothom en el llibre que trobarem gratis a les biblioteques i a Sant Google. Amb la idea de recobrar una tradició, que no és tal, fa un temps grups de ciutadans amb caracteritzacions concretes en vestuari intervenen de manera festiva en actes públics o privats, disparant pólvora i produint soroll i fumera.

Em va sobtar saber que els falsos trabucaires necessitaven permís d’armes no pel fet de tenir-lo, ja que han fet unes proves que els capaciten. No veig la punta d’anar tirant trets a l’aire que poden provocar i provoquen determinada simptomatologia, però sí que ho facin pels carrers de la nostra ciutat, que és de tots els ciutadans.

Que vagin a Collserola, on hi ha espai, darrere de la biblioteca o al Turó de Can Mates, si ells no hi estan en contra. A Sant Cugat hi ha espais. Els gestors del Parc de Collserola segur que posaran el crit al cel i diran que molesten els ocellets. Que quedi clar que no estic en contra de cap altra manifestació festiva com poden ser els Diables, traques de Festa Major, coets, concerts, campanes, rues... A part de les consideracions de salut, no m'agrada que hi hagi un grup del qual per ser part activa necessàriament hagi de tenir permís d’armes.

CARME RIVERA ZAMORA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.