Què és el patrullatge predictiu?


  • Comparteix:

El patrullatge predictiu intentarà aprofitar el poder de la informació, les tecnologies geoespacials i models d'intervenció basats en l'evidència per reduir la delinqüència i millorar la seguretat pública. Aquest enfocament de dues vies - l'aplicació d'analítica avançada per a diversos conjunts de dades, juntament amb els models d'intervenció policial- ens permet ser més efectius alhora de reaccionar als delictes en l'àmbit de la predicció de què i on és alguna cosa probable que succeeixi i el desplegament de recursos en conseqüència.

L'enfocament del patrullatge policial predictiu no reemplaça el model policial tradicional. En el seu lloc, millora els enfocaments existents, com ara la policia orientada a la solució de problemes, la policia de proximitat, policia d'intel·ligència i policia preventiva.

Els sistemes policials predictius aprofiten els models d'ordinador -com ara els utilitzats en la indústria del negoci per anticipar com les condicions del mercat o tendències de la indústria evolucionarà amb el temps- amb fins policials, és a dir, anticipant esdeveniments delictius probables i informar les accions per fer prediccions sobre la delinqüència. Les prediccions poden centrar-se en variables com ara llocs, climatologia, persones, grups o incidents, etc. Les tendències demogràfiques, les poblacions parole i les condicions econòmiques entre d'altres poden afectar tots els índexs de criminalitat en àrees particulars.

L'ús de models suportats per les dades pot ajudar a la policia a reduir el nombre d'incidents delictius.

El futur d'aquest sistema de treball és tot un repte per a les organitzacions policials que s'està desenvolupant amb molta força al món anglosaxó i curiosament amb programaris d'empreses catalanes.

Cal avançar en la investigació i implementació del sistema del patrullatge policial predictiu.

JOAN CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.