Resposta a Damià Calvet de La Xesca


  • Comparteix:

En relació amb les declaracions fetes per Damià Calvet, tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Economia i Hisenda, avui al programa radiofònic de Cugat.cat, i pel poc temps de què disposàvem el Casal de Joves La Xesca per tal de contestar les seves paraules, volíem deixar clar que, primer, no ens sorprèn gens que l'Ajuntament defensi la propietat privada, ja que han de fer-li el joc a les entitats financeres com Solvia, com a parts responsables d'un model econòmic que posa per davant els interessos d'uns pocs per sobre dels col·lectius. Més enllà de la legalitat vigent, feta pels mateixos poders, no té cap mena de sentit que hi hagi espais en desús i en procés de deteriorament si hi ha gent disposada a donar-ne un ús, més encara si cap quan és un ús social i desinteressat. Així que entenem legítima i necessària l'okupació.

Segon, i el que sí que ens preocupa profundament, és que es negui la problemàtica dels espais pels joves. Sant Cugat disposa de bons equipaments, i tant! El problema ve amb les diferents través burocràtiques que se'ns imposen, les restriccions d'ús, la inadequació dels espais a les activitats que s'hi han de desenvolupar, els canvis de lloc a última hora quan es demana ús de l'espai públic... És a dir, el problema és la manera com es gestionen, com un servei que se'ns ofereix (amb totes les problemàtiques que se'n deriven) i que nosaltres hem de consumir, no construir, en funció de les nostres necessitats com a joves, ja siguem associades en entitats o no. Per això, ens sembla insultant que es digui que tothom troba espai als equipaments santcugatencs, ja que ha estat una reivindicació repetida per diferents entitats i col·lectius, des de Torreblanca fins a les demandes d'espais autogestionats de l'Aplec Jove, passant per la sala de concerts i les queixes de manca d'espai d'entitats de lleure, durant moltíssims anys.

Pel que fa al tema de la seguretat, no hi entrarem molt més: fa un mes vam demanar els expedients i no se'ns han facilitat, però nosaltres estem fent en molt poc temps tot allò que ni Solvia ni l'Ajuntament han fet per mantenir l'edifici durant anys. En breus tindrem els informes pertinents per demostrar el que calgui un cop més i desmentir les mentides de l'Ajuntament, amagades sota el paternalisme de preocupar-se per la nostra seguretat. Ara que és més segur (havent fet millores i evitant que hi entri gent a malmetre l'edifici) és més urgent la seguretat que en els anys que ha estat abandonat? Si hi ha interès especulatiu sembla que no hi ha risc. Per últim, quan es parla del diàleg que vam tenir, aquest es va produir perquè nosaltres vam anar, a una reunió que es feia a les nostres esquenes, amb ganes d'explicar el que calgués, no pas perquè ens hi convidessin. Nosaltres seguirem construint La Xesca entre totes, Solvia farà les denúncies que cregui i l'Ajuntament podrà fer tots els requeriments per la via administrativa que consideri, però no podran amagar que només treballen per al seu interès i per silenciar les persones que posen en dubte el seu model.

LA XESCA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.