Sobre els pressupostos participatius


  • Comparteix:

Una vegada acabada el procés de votació dels pressupostos participatius, on la nostra proposta per tenir un espai jove autogestionat a Sant Cugat no ha sortit elegida, volem recordar que seguirem endavant en la lluita per aconseguir-ho. Als pressupostos, el nostre projecte (modificat substancialment) s'ha contraposat a diferents propostes de molts àmbits diferents (estèticopaisatgístiques, mediambientals, de mobilitat, altres equipaments necessaris o fins i tot de necessitats socials bàsiques). Celebrem que les propostes que han sortit triades es duguin a terme, però creiem que no n'hi ha prou. L'espai dels pressupostos participatius ha posat de manifest diverses mancances existents a Sant Cugat i no volem que votar-ne unes enfront les altres hagi de portar a l'abandonament de les iniciatives amb menys suport.

Als pressupostos no s’han votat propostes prescindibles o complementàries al bon funcionament de la ciutat: s’han contraposat carrils bici, adaptacions de semàfors per a gent invident, equipaments per a gent amb malalties neurodegeneratives, equipaments per a joves o entitats, una casa de la dona o millores en la biodiversitat dels espais naturals, entre molts d’altres. Totes aquestes propostes responen a necessitats reals del poble, i totes, hagin sortit escollides o no, són necessàries.

No ens hem sentit còmodes contraposant la nostra proposta a totes aquestes altres, hem viscut un clima competitiu que creiem molt llunyà al tipus de participació que reivindiquem, on busquem els consensos i la integració de minories, i ens ha costat acceptar que la nostra proposta es contraposés a necessitats socialment bàsiques com les que hi havia. Des de l’Aplec Jove seguirem reivindicant la necessitat d’un espai autogestionat per a les joves de Sant Cugat. Portem gairebé dos anys fent-ho amb actes, mobilitzacions, xerrades, debats i últimament amb reunions amb l’Ajuntament.

La participació als pressupostos participatius ens obria una via més per a posar aquesta necessitat de manifest i l’hem intentat aprofitar malgrat totes les modificacions del projecte i les contradiccions amb el nostre funcionament amb les quals ens hem trobat. Seguirem treballant de la manera que ho hem fet fins ara per a aconseguir aquest espai i animem la resta de participants a fer el mateix amb les seves propostes.

APLEC JOVE



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.