Per un Eixample accessible i verd, amb arbres i sense pals


  • Comparteix:

No ens precipitem a sacrificar més arbres de l'Eixample Sud de Sant Cugat. A totes les voreres d'aquesta zona de la ciutat hi ha una invasió de pals que sostenen cables d'electricitat i de telèfon. En moltes ocasions deixen menys de 50 centímetres de pas, de manera que obliguen el vianant a baixar de la vorera i anar pel mig de la calçada. Impossible passar-hi amb cotxets o cadires de rodes. Cal tenir present que al carrer Sant Salvador hi ha una residència d'avis.

Telefònica i Endesa no han donat data a l'Ajuntament de Sant Cugat per soterrar els cables i treure les estaques que els aguanten. Els veïns del barri considerem que és prioritari solucionar aquest problema que afecta totes les voreres, i particularment les que no tenen arbres (que són les més nombroses). Un cop siguin accessibles i ampliades, es podrà veure amb més claredat la necessitat de talar o de replantar més arbres.

Proposem fer front comú amb el consistori per aconseguir un Eixample Sud accessible sense pals de llum i de telèfon, que són el principal impediment per caminar en totes les voreres del barri.

Per tot això proposem:

1. Centrar-nos, veïns i Ajuntament, a resoldre primer la invasió de pals de llum i telèfon de les voreres.
2. Sobreseure l'acord sobre la vorera nord fins que el barri hagi quedat lliure de pals de llum i de telèfon.
3. Replantar de seguida les dues voreres del carrer Mariné que van quedar desèrtiques amb la tala precipitada d'arbres.
4. Omplir, entretant, els escocells de la vorera nord de Sant Eduard amb material drenant, amb la qual cosa s'aconsegueixen entre 80 i 88 cm. de vorera lliure, suficient perquè hi passi una cadira de rodes o un cotxet de bessons. Aquesta solució provisional possibilitaria replantejar-se la situació un cop el barri hagi quedat lliure dels principals impediments d'accessibilitat del barri.

Els veïns agraïm de tot cor la bona disposició de l'Ajuntament i a tothom qui ens vulgui escoltar. Per un eixample accessible i verd, sense pals i amb arbres!

Moltes gràcies.

La carta està signada per una quarantena de VEÏNS DE L'EIXAMPLE SUD



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.