Buidem les aules


  • Comparteix:

Bé, heu aconseguit buidar les aules. Pels que no sabeu com ho heu aconseguit, jo us ho explico en detall. Avui a les 8.05 del matí he arribat l'estació de ferrocarrils de la UAB i he anat cap a la meva facultat. De camí a l'edifici m'ha vingut una noia molt correcta a preguntar-me si sabia que hi havia vaga i si podia secundar-la per tal d'aconseguir el seu objectiu de buidar aules. Jo, amb la mateixa correcció, li he dit que no estic d'acord amb la vaga així que, si podia, aniria a classe, pel que ella m'ha deixat anar cap al meu objectiu. De lluny he tingut la sort de veure la meva professora anant al seu despatx però de tota manera he prosseguit el meu camí.

He arribat a la porta de l'edifici i m'he trobat que davant la porta hi havia cinc o sis alumnes de la facultat que m'han informat que les aules estaven tancades i no hi havia professors. 'He vist la meva professora que tornava d'aquí', 'Sí, s'ha anat perquè les aules estan tancades i no hi havia ningú (emfatitzant la paraula ningú); 'Ara ja hi ha algú, vaig a buscar-la, gràcies'. He trobat a la docent i hem tornat a la porta de l'edifici.

Els piquets han demanat a la professora si podia no fer classe i fer vaga tot i que jo no la volia secundar. Ella els ha dit que només estava complint amb el seu deure com a professora, deixant de banda la seva ideologia per tal de poder impartir la classe encara que tan sols hi hagués una alumna a l'aula. Després que insistissin hem aconseguit entrar i començar la classe i ha estat quan ha arribat 'la gota que colma el vaso': han entrat la piqueta que m'havia abordat anant a l'edifici i els que hi eren a la porta d'aquest i han demanat a la professora bastant escandalitzats, i com si jo no estigués present, que paréssim la classe, que estàvem passant un dret individual per sobre d'un dret col·lectiu, que era una falta de respecte el que jo estava fent i que la professora no donés suport a la vaga, i moltes altres coses més. Finalment, mitjançant aquesta pressió han aconseguit que renunciés al meu dret a fer classe, passava de què m'abordessin d'aquella manera. Li estic molt agraïda a la professora per haver-me defensat, ha estat molt violent, m'he sentit atacada, rebutjada, discriminada i molt dolguda.

Quant al que m'han dit sobre passar un dret individual per sobre d'un col·lectiu, em sembla vergonyós pel fet que és el que recriminen a Espanya que està fent. Sorprèn molt veure amb la facilitat que estan aplicant la pressió per imposar la seva idea i opinió sobre dues persones que no estan fent res amoral ni il·legal, i que és el nostre dret i, en el cas de la professora, el seu deure.

Per concloure, m'agradaria fer una comparativa: una de les grans protestes és que la Guàrdia Civil està intentant, i es preveu que ho faci amb més rigor, evitar que la gent exerceixi el seu dret a vot l'1-O. De la mateixa manera que ells exigeixen que es respecti el seu dret, haurien de mostrar la mateixa sensibilitat cap als drets de la resta.

Estudiant de la UAB



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.