Resposta del govern de l'EMD de Valldoreix al Sr. Xavier Humet


Temes relacionats

Quan les coses es fan malament ( 6/nov/18)


  • Comparteix:

No es pot criticar res des del desconeixement i aquesta premissa és vàlida per a qualsevol procés participatiu. Concretament, quan se'ns diu que es va fer el procés participatiu de l'avinguda del Baixador sense tenir en consideració el pla de mobilitat. El cas és que sí és va fer la participació amb el pla de mobilitat i es va demanar als veïns que escollissin com volien el seu carrer mantenint dos sentits de circulació. Però els veïns que van assistir a les sessions van demanar per unanimitat que només tingués un sentit, i van adduir les següents raons:

Tot i que l'avinguda té més amplària que la majoria dels carrers de l'entorn, dos carrils de circulació i un d'aparcament deixarien unes voreres una mica més amples, però no suficients per fer-ne cap més ús. Dos sentits de circulació no garanteixen una velocitat lenta, en canvi un sol sentit, i aparcament alternatiu als dos costats obliguen a conduir lentament.

Els i les participants a les sessions de participació eren conscients que això no era el que originalment estava previst, però van ser molt clars en les seves aspiracions. També ens van comunicar que els veïns i veïnes de l'avinguda del Baixador han hagut de patir durant molts anys les torres d'alta tensió, i posteriorment els inconvenients (solcs, pols, etc.) de l'avinguda sense asfaltar, i ara que poden tenir un entorn ben arrenjat, el voldrien de la manera que pot ser més del seu gust.

També cal aclarir que l’argument que si l’avinguda del Baixador només és d'un sol sentit hi haurà problemes de circulació a Valldoreix no té massa sentit. Considerant que l'avinguda es fa servir molt poc actualment, el seu arranjament no pot crear dificultats de mobilitat. A més, s’està treballant conjuntament per estudiar l’encaix de l’avinguda amb els carrers de l’entorn, per assegurar que no hi haurà problemes de mobilitat a la zona i a tot Valldoreix.

La crítica és que hem fet la participació ciutadana malament, perquè no hem aconseguit que els veïns i veïns decidissin els que nosaltres volíem. Doncs hem de dir des de l’equip de govern que ens sentim orgullosos de fer una participació plural i no dirigida, la qual ens remet a uns temps pretèrits que no volem que tornin.

SUSANA HERRADA és presidenta de l'EMD de Valldoreix




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.