En record d’un mestre i gran company! Gràcies, Manel


  • Comparteix:

Patriota català de pedra picada, treballador, pacificador, d'idees clares, sempre de bon humor i molt bona persona... Aquestes, i moltes altres, són les virtuts d'en Manel Porta, que dissortadament ens ha deixat aquest dissabte. En Manel va ser coordinador de l'ANC a Sant Cugat durant els anys 2013, 2014 i 2015 i va ser secretari nacional els dos anys següents, fins que va caure malalt i ho va haver de deixar.

Soci d’Òmnium des de molts anys abans de la creació de l’ANC, evidencia el seu compromís amb les entitats al servei del país i la seva cultura. Persona clau estructurant, al voltant seu, un grup de persones que ha fet de Sant Cugat per la Independència (SCxI) una entitat sòlida i dinàmica i, el que és ben singular i positiu, que treballa amb l’harmonia d’un grup d’amics molt ben avinguts. En gran mesura, aquest és el resultat de la manera de ser i la feina d’en Manel, sempre conciliador i disposat a escoltar, excel·lent fent de pont entre SCxI i el Secretariat Nacional.

El gran creixement en socis, simpatitzants i col·laboradors de SCxI es va donar en l’etapa de la coordinació d'en Manel, superant actualment les 2.500 persones. Es va saber envoltar, en el secretariat local, de persones a les quals deixava treballar amb gran autonomia i que després han sabut continuar l'activitat independentista en la qual ell tantes esperances i il·lusions tenia dipositades.

A l’hora conreà una relació molt estreta amb els amics/companys de l’entitat germana Òmnium Cultural de Sant Cugat, amb la que tradicionalment i sense interrupció s'han desenvolupat tots els actes de forma conjunta.

Les seves ganes de fer coses i de tenir altres iniciatives el portà, per exemple, a promoure iniciatives per incrementar la companyonia entre les persones més actives de SCxI i d’Òmnium. En destaquem una, el grup dels 'saltamarges', fent excursions mensuals organitzades per en Manel i la seva dona, la Montserrat, ambdós grans excursionistes i coneixedors del territori català.

Com a coordinadors de SCxI i president@s d’Òmnium a Sant Cugat durant els darrers set anys, expressem les paraules anteriors i ens volem sumar en aquest petit homenatge a la Montserrat, la família i tot un grapat de bons amics, tristos per la seva mort, que el trobarem molt a faltar.

Manel, descansa en pau.

SANT CUGAT PER LA INDEPENDÈNCIA (SCxI), JOAN AGUILÀ, JOSEP LLIBERIA, XAVIER PALET, ÒMNIUM CULTURAL SANT CUGAT, LLUÍS BONET i ROSA CABALLÉ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.