Primàries a Sant Cugat, una oportunitat


  • Comparteix:

Aquest dissabte dia 23 de febrer Primàries Sant Cugat, gairebé 800 electors inscrits fins el dia d'avui, escollirà qui i en quin ordre haurà d'anar a la llista electoral a les eleccions municipals el proper 26 de març. És una oportunitat per a tots aquells i aquelles que volem que la futura República Catalana, en la que tots els que estem implicats en aquest procés ens comprometem a impulsar i defensar, de fer-la no només més solidària, igualitària, fraternal, culta, rica, amb igualtat d'oportunitats per a tothom, on el respecte als Drets Humans no sigui retòric sinó real. També la volem més democràtica, on la participació no és limiti a votar cada coarta anys una llista electoral i un programa electoral cuinats en un despatx.

Volem que la participació hi sigui des del principi, amb l'elecció de candidats i candidates, la confecció del programa electoral i segueixi després amb l'obligació dels electes a donar compte regularment a tots aquells que els han escollit.

A Sant Cugat hem tingut la sort de confluir candidats de procedències i sensibilitats diverses, amb experiència política i a l'administració o no, però inicialment teníem elements en comú: tots i totes esperem que la República Catalana sigui una realitat aviat, i com deia, estem disposats a seguir treballant per fer-ho possible i volem modificar l'actual sistema de partits. Volem una democràcia més participativa on el paper dels electors sigui sostingudament molt més actiu.

Hem confluït un grup de gent preocupats per Sant Cugat. Estem enamorats de la nostra ciutat i ens dol que ja no siguem referent positiu en polítiques d'habitatge públic, més aviat el contrari, i que el futur que planteja l'actual govern de la ciutat, malgrat els darrers compromisos 'electoralistes', no ens fa ser massa optimistes en un tema tan sensible i que preocupa molts joves i no tan joves que no volen haver de marxar de Sant Cugat.

Ens preocupa que Sant Cugat destaqui com una ciutat 'desigual' en una comparativa de 100 ciutats del nostre entorn; ens preocupa la preservació del nostre entorn, tenim l'obligació de preservar-lo; volem que Sant Cugat sigui -pot ser-ho i va ser-ho fa uns quants anys- referent cultural. Tenim els instruments materials i el capital humà per fer-ho possible.

I ens preocupa que Sant Cugat no sigui capaç de liderar o, si es vol, impulsar, un pol de creixement econòmic i de coneixement com és l'eix de la B-30. Hem de col·laborar amb Rubí i Cerdanyola i la resta del Vallès per fer d'aquesta zona del nostre país un pol d'atracció d'inversions i de talent. Els polígons industrials de la zona, les universitats, el Sincrotró, etc. ho fan possible.

No volem un aparador, una ciutat intel·ligent desigual d'on gent ha de marxar. Volem una ciutat integradora, solidaria, justa i més democràtica, mantenint el que fa que ens l'estimem, recuperant allò que hem perdut i que sigui un referent ara i a la propera República Catalana.

Finalment , lamentem que els partits independentistes de la nostre ciutat no hagin acceptat l'oferiment d'incorporar-se a aquest procés. Els vam convidar a tots: CUP,ERC i PEDCAT, però, malgrat que alguns reconeixen, en privat, que és el millor sistema, el més democràtic i el més representatiu, ara no és el moment. Una llàstima. Potser deixem passar massa coses perquè per a les partís 'no és el moment'.

JOAN RECASENT I GUINOT és candidat de Primàries Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.