Qüestions d'inseguretat a Sant Cugat del Vallès


  • Comparteix:

Recentment, arrel de la presentació del Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2019-2023, s'han començat a fer públiques pels mitjans locals com Cugat Mèdia algunes de les mesures, que des de l’àmbit de seguretat, ara sense un directiu professional expert al capdavant, s'endegaran durant el mandat. La reactivació del 092, presentat com a element de proximitat, topa frontalment amb la directiva europea sobre el 112.

Dit això, la proximitat no és un tractament que s'hagi de fer a través d'un número de telèfon d'emergències. La proximitat és un model de servei que implica agents presents al territori fent patrullatge preventiu i de relacions amb la comunitat.

'Subcomissaries'. Tema molt delicat, ja que la descentralització dels serveis implica necessàriament més personal per cobrir 24 hores 365 dies l'any els llocs estàtics i operatius en aquell territori que teòricament han d'oferir un servei de policia local. Si es posa gent no policial agafant el telèfon, Protecció Civil, ADF, i tot el que es vulgui, menys policies locals, allò no se'n pot dir comissaria, ni 'subcomissaria', allò és una Arca de Noé de la inseguretat.

Càmeres de lectura de matrícules. Res de nou. Benvingudes siguin a Sant Cugat quan fa molt temps són operatives en d'altres municipis, això sí, necessiten personal dedicat a les mateixes per treure profit en qüestions de detecció i investigació.

Per acabar, si hi ha càmeres de seguretat ciutadana mal posades i que vulneren algun dret fonamental, a què esperen a ser retirades?

Segueixo creient fermament, que l'àmbit de seguretat dels ajuntaments ha de dependre de l'alcaldia directament ja que és l'alcaldessa/de la autoritat en seguretat pública al municipi i el model d'un directiu eventual de l'àmbit de seguretat expert i professional és del tot necessari. Els mals directors/res es poden cessar, aquí ho deixo.

Joan Carles de Blas Salvador



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.