No ens renyi, Sra. alcaldessa, no ens renyi


  • Comparteix:

Absolutament sorpresos vam sortir de la reunió amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, els representants de les Associacions de Can Cabassa i del Barri de Sant Joan de Mira-sol. L'últim que ens esperàvem era que només començar la reunió dediqués uns llargs minuts a renyar-nos per la intervenció que els representants de l'Associació Can Cabassa vam realitzar al consell de barri de Mira-sol, titllant-la de mancada d'educació.

Cap avenç respecte al projecte de Can Cabassa. Cap avenç respecte al pàrquing provisional. Mesos per aconseguir que ens rebés. Això sí, vam sortir renyats i ben renyats.

Els representants que van intervenir en la lectura de l'escrit signat pels presidents de les quatre associacions de veïnes i veïns del barri de Mira-sol van executar el que els seus associats els van demanar davant la negativa de l'alcaldessa de rebre els seus representants, i de la postura expressada pel seu regidor d'Urbanisme respecte al projecte de Can Cabassa, sorgit després de quatre anys de molt treball i d'un procés de participació.

Des de les eleccions municipals i posterior presa de possessió del govern tripartit a Sant Cugat del Vallès, vam tractar infructuosament de reunir-nos amb l'alcaldessa per tal poder reprendre el projecte de Can Cabassa allà on es va quedar, és a dir, en l'inici dels treballs de redacció i tramitació dels instruments urbanístics que han de permetre fer realitat el projecte de Can Cabassa sorgit del treball entre l'administració i la ciutadania, i que suposa la configuració d'un espai amb habitatge públic, equipaments i zona verda en coherència amb el teixit urbà que envolta aquest espai, i en coherència també amb l'estructura urbana del municipi.

Les veïnes i veïns de Sant Cugat del Vallès vam votar el passat mes de maig a les eleccions municipals, i des de la presa de possessió del nou govern tripartit, l'únic imput que vam tenir respecte al projecte sortit del procés de participació i d'un treball de quatre anys va ser la postura que ens traslladà el regidor d'Urbanisme: el projecte és del govern anterior i el nou govern no vol assumir un projecte d'un altre govern amb el que no està d'acord. Així de clar va ser el regidor.

Davant d'aquesta postura, i sent impossible poder traslladar personalment a l'alcaldessa el sentiment de les veïnes i veïns de Mirasol, es va decidir traslladar-li a la sessió de constitució del Consell de Barri.

Sí, senyora alcaldessa, vam ser clars i durs aquell dia, però en cap cas mal educats. Les veïnes i els veïns tenim tot el dret de fer-nos sentir. I el consell de barri va ser la primera ocasió que vam tenir per poder dirigir-nos a l'alcaldessa després de mesos d'accedir al seu càrrec.

I tot i fer palès el descontent de les veïnes i veïns, l'únic que trobem d'aquest Ajuntament són paraules buides, desconeixement de cap a on anem (només que s'està analitzant aquest i altres àmbits per l'empresa pública Barcelona Regional, sense participar-nos exactament què i com ho analitzen), i la negativa a suspendre el recurs contenciós administratiu en tràmit (tal i com sí es va fer amb l'antic govern). Trobem a faltar un govern transparent, repetiu i participatiu.

Això sí, en la primera ocasió en la que l'alcaldessa té a bé reunir-se amb els representants de les veïnes i veïns de Mirasol, el que fa és renyar-los.

Senyora alcaldessa, no ens posarem de genolls cara a la paret. Els representants de les associacions seguirem defensant els interessos de les veïnes i veïns a qui representem, i seguirem defensant amb fermesa la proposta participada i de consens que va sorgir després de quatre anys de feina.

No es pot fer bandera de la participació com a eina de govern, però després no acceptar el seu resultat. No es pot defensar el dret a expressar l'oposició a l’actuació dels governants, i molestar-se quan és el seu govern a qui es qüestiona. No es pot dir una cosa quan s'està a l'oposició i desdir-se quan s'arriba al govern. I no, senyora alcaldessa, no pot renyar-nos per defensar els drets de les veïnes i veïns que representem. Tossudament alçats.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE CAN CABASSA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.