Etapa política amb nous pressupostos


  • Comparteix:

Que a Catalunya s'obre una nova etapa política, sembla que amb el fet que es van tancant acords per a nous pressupostos en les grans administracions, podem dir que sí.

Després de l'esgotador trienni polític i judicial dels anys 2017, 2018 i 2019, i dels anteriors anys de gestió de la crisi econòmica amb uns pressupostos retallats, és una bona notícia per als ciutadans i ciutadanes que tinguem pressupostos ben aviat a la Generalitat de Catalunya, a l'Ajuntament de Barcelona i pel que sembla també a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, entre molts altres ajuntaments.

La responsabilitat que es pressuposa als dirigents dels governs conformats en les diferents administracions passa per aprovar uns pressupostos que permetin abordar les prioritats dels diferents àmbits de govern i que permetin donar resposta als nous reptes que planteja ja la segona dècada del segle XXI.

Els objectius de cada projecte polític poden ser molt legítims des d'un punt de vista de la filosofia política, però no es pot oblidar quan es tenen responsabilitats de govern, que la realitat i les problemàtiques, que de la mateixa vida ciutadana del dia a dia es van conformant, demanen gestió i recursos. La gestió de la vida ciutadana, del dia a dia, no es pot aturar en un món que avança, interconnectat, interdependent, cada cop més complex.

Els pressupostos del govern de l'Estat també seran importants, tant o més que els anteriorment esmentats perquè, de l'Estat, les diferents administracions reben transferències. I com diuen els avis i àvies en la seva saviesa vital: 'Con las cosas del comer, no se juega'. I els pressupostos no són per jugar. La responsabilitat màxima està per demostrar-se en un bon acord de pressupostos a l'Estat.

Seria un greu error tornar a unes eleccions generals i no donar una oportunitat als nous reposables del govern de l'estat per demostrar que una altra Europa és possible.

JOAN-CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.