Carta d'un pare de l'Avenç al consistori


  • Comparteix:

Imatge de les obres al camí del Crist Treballador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de les obres al camí del Crist Treballador / Foto: Cugat Mèdia

La comunicació és l'acció conscient d'intercanviar informació entre dos o més participants amb la finalitat de transmetre o rebre informació. El receptor desxifra i interpreta el senyals emès pel receptor per descodificar el missatge.

Els experts en comunicació humana expliquen que sovint el problema és del emissor i no pas del receptor. Si com emissor dius "imagineu una flor", els receptors poden veure una rosa, un clavell o un card coler. Per contra, si l'emissor diu "imagineu una flor de color vermell amb pètals suaus i espines a la branca d'olor agradable", molt probablement el receptor comença a pensar en un rosa.

Un exemple evident ho tenim amb l'Ajuntament de Sant Cugat amb el ciutadans i pares de l'escola Avenç.

L'equip de govern de l'Ajuntament té, probablement, un projecte per al camí que connecta la carretera de la Rabassada amb el col·legi Avenç i potser aquest projecte es urbanísticament excel·lent i mediambientalment idoni, però l'execució és un autèntic desastre.

Jo, com pare de 3 nens de 5 a 8 anys de l'Avenç, rebo de les senyals que l'Ajuntament envia que no hi ha projecte i que no hi ha cap interès en facilitar el dia a dia dels ciutadans que utilitzem principalment aquest camí per portar els nens a l'escola i que l'execució s'improvisa sense considerar els afectats.

Aquest matí mateix, de la nit al dia decideixen cancel·lar una part important dels aparcaments, tema que no només dificulta l'accés a l'escola en cotxe sinó que, el més important, genera un perill directe als vianants que han de circular per un carril sense vorera de doble sentit amb nens petits per accedir a la porta d'accés habilitada especial per motius de control Covid, cues interminables de cotxes fins l'Arrabassada i pols acumulada que va directe els nostres nens, ja que el camí que arriba a l'escola no està asfaltat, només aquest estiu van decidir fer el tram del tennis.

No només es tracta de limitar la llibertat del ciutadans d'escollir si volem anar a peu, bici, cotxe o bus a un col·legi concertat de la ciutat sinó que cap de les vies d'accés en cap modalitat ara mateix està habilitada ni és segura. L'opció d'anar a peu des de el centre és per un camí de sorra sense llum i no habilitat per mobilitat reduïda, l'opció carril bici i/o transport públic no existeix i en cotxe ja hem parlat.

Els receptors del missatge només veiem problemes, dificultats sense ni conèixer el pla d'actuació ni el destí final. Potser el missatge està codificat i els receptors no tenim el descodificador actualitzat o simplement no hi ha voluntat de dialogar amb els afectats arribant a acords. Vivint darrerament experiències similars amb aquest consistori com la prevista en el Bosc de Volpelleres on perdrem el bosc per situar una escola, necessària evidentment però on segur hi ha altres localitzacions que no condicionin el medi ambient com la proposta actual. Em decantaria més per una falta de voluntat de compartir projecte ciutat amb els ciutadans que no a un problema dels receptors d'informació, els ciutadans de Sant Cugat.
 
SANTI CASCANTE, pare de l'escola Avenç



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.