2014: Alliberen el fotoperiodista santcugatenc Ricardo García Vilanova, segrestat a Síria


  • Comparteix:

Ricardo García-Vilanova, a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

Ricardo García-Vilanova, a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

El 30 de març de 2014 s'anunciava que el fotoperiodista santcugatenc Ricardo García Vilanova i el periodista d''El Mundo' Javier Espinosa havien estat alliberats la nit anterior després de sis mesos de segrest a Síria pel grup ISIS, vinculat a Al-Qaeda.

El segrest dels periodistes s'havia efectuat pel grup Estat Islàmic de l'Iraq i Síria (ISIS) vinculat a Al-Qaeda el 16 de setembre de 2013 quan intentaven deixar Síria. García i Espinosa van ser capturats juntament amb quatre combatents d'Ahfad al Moustapha, una de les brigades de l'anomenat Exèrcit Sirià Lliure que, en teoria, els estaven donant protecció. Els quatre combatents sirians van ser alliberats 12 dies després però no els dos periodistes.

Tanmateix, la situació en la que es trobaven no es feia pública fins al 10 de desembre en una roda de premsa i l'exalcaldessa Mercè Conesa, en nom de Sant Cugat, en demanava l'alliberament.



La notícia de l'alliberament arribava des del diari 'El Mundo', mitjà al qual Javier Espinosa feia una trucada per anunciar que havien sortit del captiveri i que estaven bé, així com demanava que transmetessin el missatge als seus familiars. Els periodistes havien estat entregats a militars turcs a la frontera amb Síria i portats a lloc segur. Hores més tard, arribaven a la base aèria de Torrejón de Ardoz, on els rebrien les seves famílies, l'ex vicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría i membres d''El Mundo'.

Dies abans, el corresponsal del diari 'El Periódico' Marc Marginedas, també segrestat a Síria des del 4 d'octubre, era alliberat. Marginedas havia estat raptat el 4 de setembre per combatents gihadistes molt a prop de la ciutat de Hama, a l'oest de Síria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.