2010: La cancel·lació de vols pel núvol de cendra afecta diversos santcugatencs


  • Comparteix:

Cues a l'aeroport del Prat / Foto: ACN

Cues a l'aeroport del Prat / Foto: ACN

Durant el març i abril del 2010, les erupcions del volcà islandès Eyjafjalla van provocar un intens núvol de cendra que va estendre's pel continent europeu. Aquest fet va provocar alteracions al trànsit aeri i mentre que alguns països van optar per tancar el seu espai aeri completament, d’altres ho van fer parcialment.

El 19 d'abril Cugat.cat informava del testimoni de diversos santcugatencs que s'havien vist afectats per aquest núvol de cendra. La santcugatenca Maria Teresa Estepà, explicava al mitjà que no havia pogut tornar de Londres després que es tanqués l'espai aeri europeu.

D'altra banda, Carme Colomina explicava el periple que s'havia vist obligada a fer per poder arribar a casa. Un viatge de més de 24 hores des que va sortir de Tiblisi, Geòrgia, fins a trepitjar terres catalanes. Colomina va haver de passar pels aeroports d'Istanbul i València i un cop allí, fer el tram final en cotxe.

Tot i ja haver passat la setmana santa, el fenomen va coincidir amb el partit que es disputava el dia 20 entre l'Inter-Barça a Milà i que havia de moure milers d'aficionats. Alguns socis de la Penya Blaugrana Sant Cugat que tenien entrada per veure aquest partit, es van veure afectats per la cancel·lació dels vols i explicaven que una de les alternatives que havien trobat era anar en cotxe cap a Milà.

Així mateix, el tancament de l'espai aeri europeu va deixar sobre la taula alguns dels projectes previstos per aquella setmana. L'escola Collserola no sabia si podria rebre les quatre educadores bosnianes que havien de participar a la celebració de Sant Jordi al centre i l'institut Leonardo da Vinci no sabia si podria fer el seu intercanvi amb alumnes suecs.







Maria Teresa Estepà

Els trens estan saturats. Si la gent no té lloc al ferri tampoc no podem passar. Ryanair ens ha dit que fins dimecres, en principi, no podrem volar.

Carme Colomina

A Istambul el caos era grandiós. El vol que tenia per Madrid no el vaig poder agafar i vaig aconseguir un altre cap a Barcelona però vam anar a parar a València.

Josep Maria Félez

Alguns van en cotxe particular. Volien anar en avió però ho han canviat. A la Penya tinc dues entrades de socis que no han pogut anar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.