Tres anys sense l'actor Carles Velat


  • Comparteix:

Carles Velat a la pel·lícula '¡En qué lío me han metido!' / Foto: CC

Carles Velat a la pel·lícula '¡En qué lío me han metido!' / Foto: CC

Un 24 d'agost de fa tres anys, l'actor resident a Sant Cugat Carles Velat va morir als 69 anys. L'intèrpret i actor de doblatge era conegut per la seva participació a programes de TV3 com 'Digui digui' i 'Estació d'enllaç' i pels seus treballs als films 'La vaquilla', 'El Gran Vázquez' i 'Operación preferente', que va protagonitzar sota les ordres del santcugatenc Roger Comella i el seu fill, Carles Velat. En clau local va aparèixer al curtmetratge 'Operación preferente', que es va presentar al Festival de Sant Cugat Fantàstic.

Velat va començar fent teatre universitari, i a finals dels anys 60 va participar en diferents muntatges teatrals, sobretot a Barcelona. Als anys 70 va iniciar la carrera cinematogràfica amb papers a pel·lícules com 'Mi hija Hildegart', de Fernando Fernán Gómez. També va aparèixer a 'La vaquilla', de Luis García Berlanga; i 'Sé infiel y no mires con quién', de Fernando Trueba.

Però, sobretot, Carles Velat va donar-se a conèixer per la seva participació a sèries de TV3 als anys 80, com 'Les Guillermines del rei Salomó', i el 'Digui digui'. Als 90 va actuar a la sèrie 'La Rosa', i després d'uns anys d'inactivitat va tornar amb films com 'El gran Vázquez, d'Óscar Aibar, i obres de teatre com 'Agost'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.