Dos anys de la gran concentració a Sant Cugat en defensa de l'1 d'Octubre


  • Comparteix:

Moment de la concentració davant l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la concentració davant l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

4.000 persones, segons la Policia Local, van desbordar la plaça de la Vila i els carrers adjacents el 3 d'octubre de 2017 per assistir a la doble concentració que havia convocat la Taula per la Democràcia i el Comitè de Vaga de Sant Cugat pel 3-O i com a resposta als actes policials durant l'1 d'octubre en transcurs de les votacions pel referèndum d'independència de Catalunya a diferents ciutats i poblacions del país. Els santcugatencs, en una trobada mai no vista, van fer pinya davant el consistori ja fos sumant-se a l'aturada cívica de la Taula o a la vaga general de sindicats minoritaris.

Recupera aquí el vídeo que Cugat Mèdia va fer d'aquella jornada.

Les accions de protesta dels piquets informatius al matí van aconseguir bloquejar l'accés del Mercadona del carrer de Valldoreix i tancar grans superfícies com el Caprabo de la Rambla del Celler i el Sant Cugat Centre Comercial.

Al migdia va tenir lloc la trobada en nom de la democràcia més concorreguda de la història de Sant Cugat. La multitud, concentrada a la plaça de l'ajuntament, va arribar fins als carrers adjacents desbordant totes les previsions d'assistència.

El seguiment de l'aturada per part de les botigues de Sant Cugat Comerç (StC) va ser pràcticament del 100%, igual que en el cas de Sant Cugat Empresarial (SCE). La Cecot, amb representació local, va comunicar que l'aturada cívica havia estat seguida per un 90% de les empreses. PIMEC, de la seva banda, va situar l'adhesió en un 54% de les pimes del territori.

Cugat Mèdia, que amb els seus treballadors i la direcció també es van sumar a l'aturada, va recollir, però, les impressions d'alguns ciutadans en la trobada multitudinària de la plaça de la Vila, així com de diferents representants polítics, socials i econòmics.

Els actes de La Mesa del Sí van continuar durant la tarda amb la concentració comarcal davant l'ajuntament de Sabadell, i també a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.