Fa un any de l'incident de l'emú


  • Comparteix:

Moment en el que l'Emú va ser capturat per agents de la Policia Local / Foto: Instagram PAS Sant Cugat

Moment en el que l'Emú va ser capturat per agents de la Policia Local / Foto: Instagram PAS Sant Cugat

El 10 d'octubre de 2018 un emú es va passejar durant unes hores per Sant Cugat. La Policia Local va capturar l'animal al carrer de Barcelona, sobre les cinc de la tarda, en un dispositiu en què van participar dues motos i dues patrulles. El cos ja era coneixedor de l'existència de la bèstia al matí arran d'una trucada ciutadana.

No va ser fins a mitja tarda, però, quan els avisos es van incrementar en aparèixer l'animal a la plaça de Can Cadena. Des d'allà, l'emú va iniciar un periple que el va portar pel passeig de Valldoreix, carrer de Sant Antoni, carrer de Francesc Moragas, avinguda de Gràcia i el carrer de Barcelona, on l'animal va caure fulminat.

La brigada municipal es va ocupar de la retirada del cadàver, que va ser traslladat als frigorífics on es dipositen els animals que moren a la via pública per després ser incinerats. L'Ajuntament va localitzar a l'endemà el propietari de l'animal, que va haver de fer-se càrrec de la incineració. A Twitter, el consistori va informar que s'obririen diligències per si s'havia d'aplicar algun tipus de sanció contra el propietari.

El cas de l'emú va portar l'Ajuntament, un dia després, a anunciar la creació d'un protocol específic per resoldre aquests casos. De fet, dotar la ciutat d'eines per gestionar l'aparició d'animals exòtics a la via pública era un debat que ja mantenien l'administració, les entitats animalistes i la Policia Local. Unes eines que no tenien les dues motos i les dues patrulles de la Policia Local que van intervenir en el dispositiu de captura de l'animal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.