25 anys de la inauguració de les primeres obres de restauració del Monestir

L'acte va reunir més de 1.000 persones


  • Comparteix:

El 8 de novembre de 1994 es van inaugurar les obres de la primera fase de remodelació del Monestir, centrades en el Claustre i la Sala Capitular. El resultat dels treballs va permetre consolidar les parets més malmeses d'aquests espais.

Les obres del Claustre van estar destinades a solucionar la manca de capacitat que tenia el pati per engolir tota l'aigua que hi queia quan plovia. També es va procedir, entre d'altres millores, a la restauració dels capitells, a la consolidació de les restes de pintures murals del gòtic i al canvi dels fusts i bases de les columnes.

Pel que fa a la Sala Capitular es van netejar els paraments i els estucats, es va col·locar un vitrall contemporani a l'altura de l'altar i es va fer una nova pavimentació amb un accés per visitar la muralla.

Les obres de restauració i les prospeccions arqueològiques que s'hi van fer van quedar explicades en una exposició oberta al públic a la Sala Capitular. El llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol, va inaugurar la remodelació, en un acte que va reunir més de 1.000 persones. Van ser presents representants polítics del moment com el conseller de Cultura, Joan Guitart; l'alcalde de Sant Cugat, Joan Aymerich; el president del Patronat del Monestir i director general de Patrimoni del departament de Cultura de la Generalitat, Josep Maria Huguet; i el president de l'empresa patrocinadora de les obres, Catalana Occident, Jesús Serra. L'acte va acabar amb un concert de l'Orquestra de Cambra de Sant Cugat al temple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.