102 anys de la constitució del Junior FC


  • Comparteix:

Pàgina web del Junior

Pàgina web del Junior

L'1 de desembre de 1917, es constitueix el Junior FC. Una quinzena de nois de 10 a 16 anys que juguen a futbol al jardí d'una casa de Sarrià se'ls acudeix la idea de constituir-se en un club. Com que encara no té nom oficial, s'adopta provisionalment el de Sarrià FC, obrint-se un concurs per a determinar el que seria més tard el definitiu: Junior FC. El trasllat de Barcelona a Sant Cugat es produirà l'any 1960.

21 són els socis que s'adhereixen al club des del primer dia, que es poden considerar els fundadors: les famílies Chopitea, Caróggio i Socias, Prats, Hastings i Serrahima, López de Sagredo i Ferrater. El president del Junior és Maurici Serrahima i s'encarrega de la secretaria Jordi López de Sagredo.

Els primitius colors del club són el blanc i el vermell, disposats en forma de ratlles. Aquests colors donaran lloc al primer escut, que consistirà en una rodona amb ratlles vermelles amples damunt un fons blanc amb les inicials JFC al centre.

El futbol és la secció fundadora del club tot i que amb el pas del temps s'afegiran d'altres com l'hoquei (herba i patins), i també altres esports com l'atletisme, el tennis, ciclisme, tennis taula, frontó, excursionisme i esports de neu. Però el Junior també tindrà altres seccions fora del marc estrictament esportiu, com la de sardanes, l'escènica, la literària, la fotogràfica i la de cinema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.