Fa 26 anys s'inaugurava la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

L'exalcalde, Joan Aymerich, i l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, durant la inauguració del Centre Cultural / Foto: Mané Espinosa

L'exalcalde, Joan Aymerich, i l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, durant la inauguració del Centre Cultural / Foto: Mané Espinosa

El 10 de maig de 1993 s'inaugura la Biblioteca del Mil·lenari. Participen en l'acte, entre d'altres autoritats, el llavors alcalde, Joan Aymerich, l'exconseller de Cultura, Joan Guitart i l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Aquest nou edifici forma part dels equipaments del Centre Cultural de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

El seu disseny en una sola planta ha estat condicionat de manera que es respectés la visió del Monestir. El vestíbul permet la consulta de revistes i diaris, així com els serveis d'informació i préstec. A més l'espai comptarà amb exposicions temporals. La consulta del fons bibliogràfic, ja sigui de temàtica infantil, juvenil o per adults, es fa en les sales corresponents.

La biblioteca rep el nom que el 1989 va anunciar l'alcalde, Joan Aymerich, en l'acte de col·locació de la primera pedra. Les primeres directores són María José Orobitg i Mireia Mayol.

Les personalitats polítiques durant l'acte d'inauguració / Foto: Cugat.cat
Les personalitats polítiques durant l'acte d'inauguració/ Foto: Mané Espinosa


18 anys més tard, la Biblioteca del Mil·lenari passa a anomenar-se Biblioteca Central Gabriel Ferrater en honor a l'escriptor i lingüista desaparegut el 1972.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.