2001: Mor el periodista Ramon Barnils


  • Comparteix:

El 14 de març de 2001 mor el periodista santcugatenc Ramon Barnils als 60 anys a conseqüència d'un càncer. Barnils està considerat una de les veus més àcides del periodisme català, molt compromès amb la catalanitat i activista de la contracultura.

El periodista va col·laborar en diferents mitjans de comunicació com ara als diaris 'Tele/eXprés', 'El Correo Catalán', 'Avui', 'La Vanguardia' i 'El Mundo', i a les revistes 'El Món', 'Ajoblanco' i 'El Temps', entre altres.

Va treballar a Catalunya Ràdio on va desenvolupar la tasca més coneguda pel públic, concretament en programes de gran audiència que van marcar una època radiofònica com 'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico', que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell.

També va treballar a les agències de notícies Europa Press i Agència EFE, on va impulsar el primer servei de notícies en català, als anys 80.

En l'àmbit de la docència, Barnils va ser professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB entre els anys 1976 i 1985, exercint un gran mestratge sobre una àmplia generació de periodistes.

En aquests últims 18 anys, han estat moltes les propostes i iniciatives que han homenatjat al periodista. Algunes d'elles són el Premi Ramon Barnils, el parc santcugatenc dedicat a la seva figura o el mateix estudi 1 de Cugat.cat, que el 2008 es batejava amb el seu nom.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.