Últim dia de campanya


  • Comparteix:

Després de quinze dies intensos, d'activitat frenètica, d'anar amunt i avall, enfilem la recta final de la campanya. Quan enganxàvem els primers cartells que en donaven el tret de sortida, érem ja conscients que seria difícil trencar la polarització que des de determinats sectors mediàtics i de poder es pretenia imposar.

Per fer-ho comptaven amb l'aval de la feina feta en l'anterior legislatura, un programa socialment i nacionalment compromès, i un candidat solvent i ben preparat. Certament, altres formacions polítiques tenien a la seva disposició un devessall de motius sonors i gràfics amb què s'intentava contrarestar un debat d'idees, de feina feta, de projecte de futur...

En definitiva, generar una insuportable remor de fons. Com si d'un referèndum es tractés, calia triar entre allò dolent i allò pitjor, entre que res no canviï o que ho faci per empitjorar. No cal dir que aquesta és una dicotomia falsa i interessada. La realitat és més rica, el debat més polifacètic i, sobretot, el futur més incert i engrescador del que voldrien aquestes formacions polítiques.

En aquest context el paper d'ERC és cabdal. Ho és per assegurar la defensa dels interessos de Cataluya, però ho és també com a garantia per plantar cara a la dreta espanyola. I és que els vots d'Esquerra són ara també els únics vots útils per parar el PP. Cada escó d'ERC és un escó menys dels populars a Catalunya. Va ser així fa quatre anys i cal que ho torni a ser ara. Som-hi, doncs.

ANDREU FREIXES
ERC

(NOTA: Aquest diari de campanya ha estat escrit abans de l'atemptat perpetrat per ETA, aquest divendres al migdia)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.