Vicenç Beltran (UESC): 'Hem demanat a l'Ajuntament que l'equip d'EBA entreni i jugui al pav 3'

El pav 1 de la Rambla del Celler no compleix la normativa establerta de la categoria assolida pel conjunt vermell-i-negre


  • Comparteix:

Vicenç Beltran, en una foto al pav 3 de la Rambla del Celler / Foto: Vicenç Beltran

Vicenç Beltran, en una foto al pav 3 de la Rambla del Celler / Foto: Vicenç Beltran

El president de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC), Vicenç Beltran, relata, en una entrevista a Cugat Mèdia, les sensacions després de l'ascens a la lliga EBA de bàsquet del primer equip masculí i els canvis que implica. Beltran assegura que aviat es faran oficials els reforços per a la propera temporada malgrat que la plantilla no està del tot tancada. El president de la UESC, a més, repassa l'actualitat de la base i de la secció de tennis taula, que enguany també ha assolit un 'ascens històric' amb el conjunt sénior femení.

ESCOLTA-HO

La UESC puja a EBA. Notícia sobtada perquè la competició es va suspendre pel coronavirus i l'equip anava tercer però, finalment, s'ha assolit l'ascens. Justícia esportiva?
Sí, de fet, durant la totalitat de la competició vam estar en primera o segona posició, vam tenir dos o tres partits que ens van enganxar desprevinguts i vam caure a la tercera posició, i llavors va finalitzar tot de forma sobtada. A l'esport tens ratxes i dinàmiques. L'equip va començar molt bé i es va consolidar però al final se'ns van ajuntar diversos partits en què hi havia lesionats. Cap club sabia què passaria en els processos d'ascensos i descensos. I, de mica en mica, es van anar aclarint. I en el nostre cas, només els dos primers de cada grup de Copa pujaven segur.

Caldran retocs per jugar a EBA?
Properament s'anunciaran. La plantilla està pràcticament tancada. Queda alguna coseta però, sí. Hi ha jugadors que s'incorporen al club i en algun cas és una gran notícia. Un gran retorn.

D'algun jugador amb experiència a EBA?
Tenim uns fitxatges confirmats d'abans de saber que teníem plaça a EBA. La idea d'aquests jugadors era venir per competir a la categoria que fos.

L'objectiu prioritari serà la permanència?
Correcte. Quan estrenes categoria, l'objectiu prioritari és conservar la plaça i després anar partit a partit i anar mirant. Però no massa més enllà del proper partit. Aquest és el camí.

Econòmicament, hi ha molt canvi?
El fet que hi hagi tres grups de 12 equips no crec que faci que hi hagi molts més desplaçaments però, segurament, viatjarem a les Balears i a Saragossa. No crec que sigui un canvi massa gran.

A nivell d'instal·lacions, a lliga EBA, la UESC podrà jugar al pav 1 de la Rambla del Celler?
No, no és possible. I fa temps, coneixedors de la bona dinàmica de l'equip, ens vam posar en contacte amb l'Ajuntament per traslladar aquesta situació. Hi ha una sèrie de requeriments en aquesta categoria. Hem demanat formalment el pav 3 perquè és el lloc més proper d'on competeixen més del 90% dels nostres equips i és on tenim la massa social de pares, mares i jugadors. Però, vaja, és una cosa que no depèn de nosaltres i està en mans de l'Ajuntament. De fet, la petició és d'una pista per entrenar i que també sigui per jugar.

Quan va arribar Vicenç Beltran va dir que volia l'equip masculí a lliga EBA i ja ho ha aconseguit. I també va dir que volia que l'equip femení pugés a Copa Catalunya. És l'espineta que resta?
Sí, l'equip s'ha de nodrir amb jugadors i jugadores del planter, però és un projecte complicat d'assolir d'un any per l'altre. És una aposta per la formació a mig-llarg termini. I ara estem en una situació transitòria però la voluntat és anar encaixant peces amb talent. Però, si... és un pensament que sempre he tingut. A nivell de primers equips i també tenir tots equips de totes les franges d'edat a Preferent.

Es nota ja el salt qualitatiu que es volia fer en aquestes categories de base?
Es nota i la propera temporada tindrem més equips a Preferent. És el camí. Perquè quan competeixes a categories de Preferent, quan arribes a la categoria sénior el salt no és tant gran.

Parlem també de tennis taula. L'equip femení ha pujat a la Segona Estatal, què representa pel club?
Sembla mentida que, amb només un any, hem assolit dues fites que són històriques. Això fa que, tot i que la temporada hagi estat accidentada com ha estat, també sigui històrica.

Tornem a parlar de les instal·lacions. Hi ha alguna novetat? Alguna evolució?
L'Ajuntament ha encarregat a una empresa un estudi participatiu amb totes les entitats que utilitzen pistes poliesportives a Sant Cugat i estem en aquest procés perquè es posi una mica d'ordre i es faci justícia en una situació que, considerem nosaltres, és heretada de molts anys i és injusta. Estem entrenant a set espais diferents, amb pistes no homologades per jugar a bàsquet... i el que demanem és un tracte proporcional i equitatiu respecte altres entitats. Som conscients que el nivell de les pistes és insuficient per les necessitats que tenen les entitats de Sant Cugat. I l'Ajuntament té una voluntat ferma perquè quedi més repartit. No hi ha una entitat que entreni en més llocs que nosaltres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.