Venus Mamba, el duet santcugatenc que sona a llatinoamèrica

Les seves lletres i videoclips han resultat tot un èxit a l'altra banda de l'Atlàntic


  • Comparteix:

Núria Coch i Pedro García són Venus Mamba / Foto: cedida

Núria Coch i Pedro García són Venus Mamba / Foto: cedida

Pedro García i Núria Coch són dos santcugatencs que formen el duet artístic Venus Mamba. Amb tres temes publicats a la plataforma de vídeo YouTube acumulen més de 13.000 visualitzacions i la seva música ha despertat la curiositat a països com Brasil, Mèxic i Israel. Tots dos han assegurat estar ‘sorpresos’ amb la resposta de la gent tenint en compte que el projecte musical va començar a caminar tot just fa un any. El duet ja està pensant a publicar el quart i cinquè tema però ara es troben immersos en la difusió i promoció de les que ja han tret.

ESCOLTA-HO

Tant l'un com l'altre s'han format en disciplines artístiques: Pedro García és guitarrista i professor d'harmonia i Núria Coch s'ha format en teatre, és professora de dansa i toca el teclat. 'Ens vam conèixer a través d'uns amics en comú, de seguida vam connectar i vam plantejar-nos col·laborar junts', explica Coch. Els tres primers temes són composicions que García tenia guardades al calaix i va ser durant el confinament que ens vam animar a posar-hi imatge 'La gent ha rigut molt i ens han comentat que són molt 'retros'. No estan perfectament editats però tenen la seva gràcia'.

El nom del grup combina la referència a la deessa romana de l'amor (Venus) amb una de les espècies de serps més verinoses del món (Mamba). 'Volíem contraposar aquests dos conceptes com si fossin el yin i el yang'.




Qui sou Venus Mamba i com us definiu musicalment?
Pedro (P): Venus Mamba som la Núria Coch i jo mateix, Pedro García. De moment hem tret tres cançons, ara traurem la quarta i estem sorpresos de tota la gent que s'ha posat en contacte amb nosaltres per entrevistar-nos i la curiositat que ha despertat els nostres temes. Estem molt contents.
Núria (N): El Pedro és el compositor i productor de les cançons. Cada instrument que escolteu està feta per ell. Ho remarco perquè és molta feina per part seva.

Vosaltres us vau conèixer per uns amics en comú i vau connectar des del primer moment, oi?
(N): El Pedro sempre s'ha dedicat a la música i jo sempre he estat connectada al món artístic a través de l'actuació i la dansa. Ens vam conèixer per unes amistats en comú i de seguida ens vam caure bé. Estava molt acostumada a fer col·laboracions, sobretot en dansa, i en conèixer el Pedro vam saber de seguida que volíem treballar junts.
(P): Quan em vaig assabentar que la Núria cantava de seguida li vaig proposar participar al projecte de Venus Mamba.

Heu sonat a Mèxic, Brasil i Israel. Esteu en un núvol?
(P): Ens ho volem prendre amb naturalitat. Ara mateix tenim aparaulades algunes entrevistes a Buenos Aires i també ens han proposat sonar a Miami. El nostre objectiu és continuar, seguir superant-nos i fer noves cançons.
(N): La veritat és que ha estat una sorpresa perquè ens vam unir per la il·lusió que teníem de fer alguna col·laboració junts. Des que vam treure el primer tema ens van començar a contactar productors, mànagers, ràdios... Vam fer la primera cançó 'Yo soy tu loba' amb un to humorístic i un vídeo que es veu que està fent amb pocs recursos i des de llavors no hem parat.

Els vostres vídeos casolans són part del vostre èxit?
(N): Els vam fer enmig de la pandèmia, quan encara no es podia sortir gaire, i no teníem gaires recursos. No ens venia de gust fer un vídeo com el que feien altres artistes al menjador de casa. Vam pensar que la gent entendria el to humorístic del primer vídeo, el qual no havíem de ser els protagonistes, i ha estat un èxit. Molts ens han comentat dient-nos que era 'molt retro'.
(P): És una barreja del so dels anys vuitanta amb sons actuals. Hi ha de tot una mica.

Els tres temes que heu tret són lletres que el Pedro tenia guardades al calaix...
(P): Són cançons que vaig component al llarg del dia. Hi ha dies que m'assec amb la guitarra i trec tres o quatre temes. Després les porto a l'estudi i les arreglo. Però és cert, tinc un calaix ple de cançons i les vaig agafant per treballar-les.

Quins són els vostres plans de futur?
(P): La nostra il·lusió seria tocar els nostres temes en directe. Ens imaginem acompanyats de més instruments, com una orquestra. Volem que hi hagi força gent a l'escenari i, sobretot, una secció de vent, que dóna molta vida. Ara mateix estic amb l'edició final del quart tema i potser d'aquí a deu dies el podrem publicar.
(N): Ens han contactat mànagers i productors que ens proposen fer promocions a alguna ciutat com Madrid. El que passa és que ara mateix estem centrats amb el nou repertori perquè el nostre objectiu és arribar a les deu o dotze cançons.




Núria Coch

Treus la primera cançó una mica a l'expectativa, vam fer 'Yo soy tu loba' en un to humorístic i pocs recursos i des del primer moment no han parat de contactar amb nosaltres. Estem molt contents.

Pedro García

Per tres mesos que portem estem molt contents i esperem poder continuar, superar-nos, fer noves cançons i que vagi a més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.