Dani Butler: 'S'hauria de parlar més de propostes per a persones amb discapacitat'

L'actual membre de les joventuts del PSC és una de les persones amb discapacitat intel·lectual que ha concorregut a les llistes electorals


  • Comparteix:

Dani Butler, al centre de la fotografia / Foto: Cedida

Dani Butler, al centre de la fotografia / Foto: Cedida

Fins al 2018, milers de persones amb discapacitat intel·lectual no podien votar a l'Estat espanyol. No va ser fins al desembre del 2018 que es va canviar la llei i totes les persones amb discapacitat intel·lectual van poder votar, presentar-se a les eleccions i ser elegides. Una d'aquestes persones és el santcugatenc Dani Butler, que en aquestes eleccions municipals ha concorregut a les llistes del PSC com a número 23. Amb més de 10 anys a les joventuts del partit, Butler vol continuar 'donant guerra' perquè les persones amb discapacitat pugin 'fer moltes més coses de les que podrien i voldrien fer'.

ESCOLTA-HO

Com són els teus inicis en el PSC de Sant Cugat?
A través d'un amic, quan tenia 17 anys, vaig començar a ser militant. Després vaig afiliar-me. Vaig anar a un primer míting i així és com va ser la meva primera presa de contacte.

Ara tens 29 anys i en fa 12 que estàs vinculat al PSC, com ha sigut l'experiència?
Jo acabo el meu pas per les joventuts ara el 7 de juliol, que és quan passem ja a formar part del partit. He gaudit molt, he anat a molts mítings, a moltes reunions, assemblees... He gaudit molt d'aquests anys, també al govern. Hem treballat molt, hem arreglat molts carrers, voreres, també hem plantat molts arbres. Hem trepitjat molta ciutat. He après molt de la política. Jo ara estava com a Secretari de Discapacitat de les joventuts del PSC de Sant Cugat.

El pas següent ha sigut formar part d'una llista electoral. Com ho valores?
A les eleccions vaig ser el número 23 de les llistes del PSC. M'hauria agradat anar més amunt, però no va ser possible. Ha sigut una candidatura molt bona, formada per dones i homes forts, de totes les edats. Ha estat un privilegi estar a la llista del PSC. He gaudit molt d'aquests anys perquè hem fet moltes coses bones. Hem perdut les eleccions municipals, però tornarem a estar forts i d'aquí quatre anys tornarem a intentar entrar al govern d'aquesta ciutat.

Com has viscut la campanya electoral?
Plena d'actes, de carpes, d'il·lusió. Han vingut molts representats del partit. M'ha agrada molt.

Dani Butler amb el primer secretari del PSC, Pere Soler

Dani Butler amb el primer secretari del PSC, Pere Soler / Foto: Cedida

Entenc que vols continuar.
Continuaré donant guerra perquè els discapacitats puguem fer moltes més coses de les que no podíem fer i de les que voldríem fer a tot Catalunya i a tot Espanya.

Què s'hauria de millorar en aquest aspecte a Sant Cugat?
Necessitem una escola d'educació especial perquè no la tenim. Ja tenim un primer pas fet que és tenir el terreny, darrere del Turó de Can Mates. Necessitem que es facin més coses. Parcs, escoles, transport públic amb targetes gratuïtes per les persones amb discapacitat. Necessitem que es puguin fer aquests passos. Clubs per a gent amb discapacitat. Que se'ns visibilitzi. Crec que hi hauria d'haver un partit polític pels discapacitats.

S'ha parlat suficient d'aquestes propostes en les eleccions municipals?
Crec que no. Se n'hauria de parlar més. S'haurien de fer moltes més coses. Faig una crida al nou govern de Junts a que doni peu a que es facin aquestes coses. Jo espero que ajudin a que aquestes propostes es compleixin. Ja veurem què passa.

T'agradaria anar més amunt de les llistes en unes properes eleccions?
Si el partit em deixés, m'encantaria anar molt més amunt. En un futur m'agradaria fer aquest pas.

Com et veus en els propers anys dins de la política municipal?
M'agradaria donar suport a les persones amb discapacitat i poder treballar de manera constant per aquestes persones i per la ciutat. Som una ciutat metropolitana, cosmopolita, ens mereixem tenir un futur més proper.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.