EN MOVIMENT (Àrtic 2008)


  • Comparteix:

La dansa és intrínseca a l'ésser humà i present a totes les cultures. En canvi, la dansa com a manifestació artística ha estat considerada sovint com la ventafocs de les arts escèniques. En un país com el nostre, sense tradició ni públic, els artistes del moviment s'han hagut de buscar la vida sovint fora de les nostres fronteres. Que tot això ha canviat, i molt, n'és una prova fefaent la nostra ciutat que compta amb dos companyies de dansa residents al TA!, un munt d'escoles de dansa, un stage internacional de dansa a l'estiu, i amb aquesta segona edició de l'ÀRTIC, que organitzada per Teatre la Unió vol ser un homenatge a aquests artistes.

Enguany, en col·laboració amb la ciutat de Vilanova del Vallès, la majoria de companyies programades han tingut la oportunitat de fer dues actuacions, una a la ciutat vallesana i l'altra a la nostra ciutat, la qual cosa no és 'pecata minuta' tenint en compte la precarietat amb què encara es mouen moltes companyies de dansa, sobretot aquelles que encara no estan consolidades.

Han passat per l'ÀRTIC de l'escenari santcugatenc des de companyies de dansa tradicional com l'Esbart Sant Cugat amb el seu 'Ballant prosa', el Grup Mediterrània, els Bastoners, els Diables o Kimbala, fins a companyies de dansa contemporània i de teatre gestual com ara la Thomas Noone Dance, la Cia Iu&Sofhie que ha creat l'espectacle “Herbero” en el propi Teatre La Unió, o el Cicle Noves Tendències amb Mercedes Boronat “Homeless”, Montse Roig 'How to get drunk with magic', i Olga Álvarez que va oferir un inquietant i ben resolt espectacle videogràfic de dansa titulat 'La Taimada' a partir de l'obra d'Egon Schiele. El ple a vessar se'l va emportar la companyia de hip hop Estilo amb l'espectacle 'Humans' que comptava amb uns excel·lents ballarins i amb una reeixida posada en escena de Joan Carles Valls 'Kanga' amb molt de sentit de l'humor i plena de recursos poètics, on demostraven que 'la part' és tan o més important que 'el tot'.

Unes jornades a càrrec d'uns esforçats i talentosos ballarins que constaten de nou la dèbil frontera entre el teatre i la dansa i entre el teatre gestual i el ball. Esperem que donat l'èxit d'aquesta segona edició, que ha aplegat més d'un miler de persones, el Teatre La Unió segueixi apostant en edicions futures pels artistes del moviment.

Dolors Vilarasau


FITXA TÈCNICA

ÀRTIC 2008
Homenatge als artistes del moviment

THOMAS NOONE DANCE, 'Four' (27 novembre)

DIABLES I KIMBALA, Espectacle itinerant de dansa, foc i percussió (28 novembre)

IU & SOPHIE, 'Herbero' (28 novembre)

MEDITERRÀNIA, BASTONERS i ESBART DEL PAÍS BASC (29 novembre)

CIA. ESTILO, 'Humans' (29 novembre)

NOVES TENDÈNCIES: Montse Roig 'How to get drunk with magic', Olga Álvarez 'La Taimada' i Mercedes Boronat 'Homeless' (29 novembre)

ESBART SANT CUGAT, 'Ballant prosa' ( 30 novembre)

VERMUT EN MOVIMENT: Cristina Gómez 'Solo de Danza' i Erre que erre 'Peça número U'


TEATRE LA UNIÓ
27 al 30 de novembre de 2008



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.