Xarxa i gènere a les AFA de Sant Cugat

'Reivindiquem l'educació totalment gratuïta i de qualitat'


  • Comparteix:

coordinadora.afa.sant.cugat

Coordinadora Afa Sant Cugat


Publicat: el 9/set/19
Els experts |
PDF

Som a punt de començar un nou curs amb il·lusió, amb alegria i amb moltes ganes de posar fil a l'agulla. Com cada curs, a la Coordinadora d'AFA hi arribarà gent nova. Les AFA som grups amb un relleu de gent força constant. Som mares i pares d'unes persones que creixen i un dia deixen l'escola, l'institut, i nosaltres deixem les nostres associacions. Per això és important acollir i escoltar els qui vindran amb ganes de fer feina.

Aquest, serà el primer curs sencer per a la nova junta de la Coordinadora i hem aterrat amb ganes d'innovar i d'aportar coses noves tot i les dificultats i les inèrcies que a vegades costen de trencar.

Partint de la idea de fer xarxa, hem creat un calendari conjunt perquè així totes les AFA puguin saber quins tallers i activitats es fan a les altres escoles. També ens agradaria poder coordinar les comissions de les diferents AFA que necessiten el suport de la resta d'AFA de la ciutat, com les de menjador, o les d'extraescolars, les d'espais, etc. Això, per crear noves maneres col·lectives de treballar a partir de les idees que poden aportar cada una de les associacions que integren la Coordinadora. Actualment hi ha un grup de treball, format per les comissions de gènere o de coeducació d'unes quantes AFA que s'han posat d'acord entre elles i estan treballant de valent per dissenyar un programa de formació ambiciós en qüestions de gènere. Han contactat amb els responsables dels àmbits d'Educació i d'Igualtat de l'Ajuntament, que han mostrat el seu suport i el seu compromís a impulsar la iniciativa. Les AFA sentim la necessitat de contribuir de manera decidida a la tria del model de ciutat -i de món- que volem, també en matèria de gènere i d'igualtat.

Aquest any tenim molts reptes i abans de marxar de vacances vam parlar-ne amb la nova regidora d'Educació i el seu equip. En aquesta reunió ens van informar sobre els treballs de manteniment que s'han fet a les escoles i vam tenir l'oportunitat de fer-nos conèixer i d'explicar que la Coordinadora existeix per crear sinergies entre les AFA i també amb l'Ajuntament. Volem abordar conjuntament temes com l'espai migdia, a la corda fluixa per les modificacions legislatives que prepara la Generalitat en matèria de serveis a les persones, emparant-se a més en un pretès procés participatiu fet a l'estiu, de pressa i corrent; volem treballar amb el tema de l'OMET, que ha quedat aturat durant un any i no sabem com acabarà; volem seguir de prop la matriculació i l'excés de ràtio perquè ens preocupa, i tot i que al final ens diuen que no ha calgut fer la 13a escola, tenim bolets i aules saturades. A més, i tot i que la intenció del nou govern és no tocar res durant aquest any, com a Coordinadora, volem treballar i debatre amb totes les AFA la zonificació.

Aquest any, la Coordinadora vol reivindicar l'educació totalment gratuïta i de qualitat des de l'Escola Bressol fins a Secundària.

JUNTA DE LA COORDINADORA D'AFA DE SANT CUGAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.