El benestar de la comunitat és la nostra prioritat

'Ens hem estat preparant des de fa molts mesos per afrontar el començament amb la major seguretat i tranquil·litat possibles'


  • Comparteix:

vicenc.gandol

Vicenç Gandol


Publicat: el 9/set/20
Els experts |
PDF

Iniciem l'any escolar amb moltes ganes i amb molta il·lusió. Som conscients de la delicada realitat que estem vivint per la pandèmia, però ens hem estat preparant des de fa molts mesos per afrontar el començament amb la major seguretat i tranquil·litat possibles i estem convençuts que hem fet una bona feina. Aquest dilluns han entrat els alumnes de P1 i P2 i hem d'agrair als pares com ho han fet de bé. El dimarts els de P3 a P5 i segur que l'adaptació també anirà bé.

Per a aquest nou curs la prioritat d'Agora Sant Cugat, per sobre de qualsevol cosa, és el benestar de tota la comunitat: alumnes, professors, personal docent i no docent i famílies. La nostra segona meta és poder mantenir el col·legi obert i donar atenció presencial a tots els nostres alumnes, aquests dos objectius són el nostre nord i tots els nostres esforços estan destinats a aconseguir-los.

Haver tancat un any com l'anterior amb èxit va significar molt per a nosaltres, per als alumnes i els pares. Vam haver d’aprendre tots molt i molt ràpid, experiència que ens ha permès preparar uns protocols de seguretat que compleixen amb totes les mesures dictades per les autoritats competents, però que van més enllà. Amb això vull dir que els nostres protocols estan dissenyats per al cas particular que representa el nostre col·legi; formem una comunitat amb més de 2000 persones i contemplem tots els escenaris que es puguin presentar al llarg del curs doncs, estem segurs que moltes coses canviaran amb el pas de les setmanes i estarem preparats per a escenaris semipresencials, per a un nou confinament, escenaris mixtes, etc.

El que més desitgem en aquest moment és transmetre als pares un missatge de tranquil·litat i confiança. Els col·legis privats ens hem sustentat en recursos propis. En el cas d'Agora Sant Cugat els hem invertit en preparar un col·legi segur en tots els sentits. On els nens estiguin sempre ben atesos, que no falti material d'higiene i desinfecció en totes les àrees, incrementant el personal que facilita aquestes tasques i incorporant una infermera en plantilla. Aquesta professional s'encarregarà de donar guies a professors i pares i estarà preparada per al moment en què sorgeixi un cas entre la comunitat. A més d'això, hem desdoblat classes, adaptat les aules i dedicat hores de treball i esforç preparant el material pedagògic adaptat a aquesta nova etapa i, com he esmentat abans, per als altres escenaris que es puguin presentar.

En resum, ens sentim tranquils i preparats, però no abaixarem la guàrdia. Som responsables d'allò més valuós que tenen les famílies i, per això, hem d'estar sempre atents i vigilar que alumnes, pares i personal no es relaxin en cap moment en el degut compliment dels protocols. Treballant tots junts a la gran comunitat que és Agora Sant Cugat tindrem un altre any més d'aprenentatge i èxits.

VICENÇ GANDOL és director d'Agora International School



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.