Reptes i il·lusió

'Serà un curs de readaptació, de reescriure situacions, on realment tot estarà per fer i tot serà possible, perquè ens haurem de reinventar'


  • Comparteix:

nuria.mora.lorente

Núria Mora Lorente


Publicat: el 9/set/20
Els experts |
PDF

La tornada a l'escola cada curs és un fet destacat en el calendari de les famílies i de la societat en general. En realitat quan comença l'escola podríem dir que comença l'any, les noves rutines, els propòsits, noves activitats, etc.

Aquest curs ho és amb més raó que mai. L'alumnat ha estat sis mesos fora les aules, cadascú vivint la seva realitat, totes diferents i per al professorat, desconegudes. Normalment quan fem els mesos de vacances, el professorat aproximem una idea de com deuen venir els alumnes; aquesta vegada no sabem com han estat durant sis mesos. Hem mantingut el contacte amb ells, amb les famílies, però no els hem vist en l'espai de relació i socialització que ens brinda l'escola.

Per tant aquest dilluns 14 professorat, monitoratge de temps migdia, alumnat i famílies ens retrobarem a l'escola, amb ganes, amb il·lusió de saber com és aquesta nova normalitat, però també amb un interrogant de saber que en qualsevol moment la situació pot canviar, de saber que haurem d'anar descobrint i coneixent aquells alumnes que durant sis mesos no han estat amb nosaltres a l'escola.

Serà un curs carregat d'il·lusió per retornar a l'escola, de ganes de retrobar-se amb amics i companys, de tornar a ocupar les aules i reprendre aquells murals i aquelles tasques que van quedar a mitges el 13 de març. Per al professorat hi haurà el repte de lidiar amb el context actual i sobretot el de donar resposta social i educativa en un context que mai abans ens hi hem trobat, en un context de pandèmia.

Serà doncs un curs de readaptació, de reescriure situacions, on realment tot estarà per fer i tot serà possible, perquè ens haurem de reinventar. Però serà un curs meravellós, perquè si una cosa ens ha posat sobre la taula la pandèmia, és la necessitat de l'escola de ser un servei essencial, d'estar a disposició de la societat, de donar resposta educativa i sobretot social, d'acollir, i de ser un espai d'equitat i justícia social.

Esperem que aquest curs que ens demanarà ser flexibles, comprensius i empàtics ens ajudi a posar en valor els serveis que realment són importants per a la societat: la salut i l'educació. I els valors que els acompanyen com a serveis públics: l'equitat i la justícia social.

NÚRIA MORA ÉS DIRECTORA DE L'INSTITUT-ESCOLA CATALUNYA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.