26 cotxes mal aparcats


  • Comparteix:

El primer lloc on vaig viure després de néixer ara fa 39 anys va ser la rambla Ribatallada, concretament al pis on uns mesos abans s’hi havia suïcidat el poeta Gabriel Ferrater. El fet que fos un pis testimoni d’un suïcidi de mala vida el feia poc atractiu per la majoria de santcugatencs però en canvi molt econòmic per una parella del Bages, els meus pares, acabada de casar i sense gaires recursos. Tot això ho explico perquè malgrat haver estat la rambla Ribatallada un carrer molt important de la meva vida no tinc cap record d’haver utilitzat mai la vorera (cantó Collserola) d’aquesta bonica rambla de la nostra ciutat. Suposo que ni jo ni moltes persones no hem transitat mai per aquesta vorera perquè estava envaïda pels morros dels cotxes mal aparcats que la feien impracticable pel vianant. Vint-i-sis cotxes mal aparcats per ser més precisos.

Doncs bé, ara fa 15 dies, i com a responsable de Mobilitat del municipi, vaig decidir posar remei a aquesta situació i ordenar l’aparcament d’aquest cantó de la rambla Ribatallada per tal que recuperés una vorera pel vianant.

Això vol dir que on abans hi havia 26 cotxes mal aparcats, ara hi ha una vorera pels vianants, 2 places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, 10 places per a motos, 8 per a bicicletes, 4 places de zona blava i 8 de càrrega i descàrrega per afavorir l’activitat econòmica i comercial tant necessària en temps de crisi. És possible que amb aquesta mesura haguem perjudicat a algun veí que fins ara hi aparcava de forma gratuïta, tot i així els estudis que havíem fet ara fa uns mesos ens indicaven que el 80% dels cotxes que hi aparcaven durant el dia no eren de persones empadronades a Sant Cugat.

En definitiva, igual que succeeix a la majoria de ciutats importants del nostre país i d’Europa, ens hem d’anar acostumant a que el centre de la ciutat i els eixos comercials són de prioritat pels vianants i pels aparcaments de rotació.

JORDI PUIGNERÓ I FERRER és tinent d'alcalde i membre de les executiva local i comarcal de CDC



  • Comparteix:

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.