Gats i gossos: tinença responsable


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 11/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Escriure o parlar sobre la tinença responsable dels gats i dels gossos, en definitiva dels animals de companyia domèstica, esdevé una obvietat enorme davant d'una societat actual que acostuma amagar les misèries sota de les catifes perquè no es vegin les ànimes embrutides. Res és però el que sembla.

D'una banda, a dia d'avui, encara hi ha moltes famílies sense escrúpols que segueixen abandonant els seus animals de companyia a la via pública, per molts motius diversos, però tots ells són injustificables.

I de l'altra, ens trobem la Llei que obliga els ajuntaments a fer-se càrrec dels animals abandonats. Una Llei molt ben redactada però sense cap partida econòmica que l'acompanyi. I heus aquí la gran contradicció en la qual ens trobem els gestors de la funció pública. Hem d'aplicar la Llei i destinar recursos propis provinents dels impostos de tots els contribuents de la ciutat, tinguin o no tinguin animals de companyia?. Al final de tot, el debat rau en si els animals tenen drets o no, i jo defenso que sí, i per tant la defensa dels seus drets correspon als poders públics i caldria, a més, una reforma de la legislació endurint (penes de presó) els maltractaments.

Superat aquest obstacle, he de dir que sóc partidari d'aplicar el principi de solidaritat pel que fa a l'animal que pateix l'abandonament, i una vegada l'administració el recull i el diposita en centres d'acollida, ja siguin municipals o externalitzats via convenis de col·laboració, se'l cuidi i s'intenti tornar en adopció a famílies que saps que el cuidaran. Aquestes despeses les hem d'assumir, en bona part, des de l'Ajuntament, tot esperant finançament.

He de dir, també, que si s'atrapa la persona o persones que abandonen els seus animals de companyia, cal que s'apliquin totes les sancions previstes a l'ordenança municipal.

A Sant Cugat no estem aliens a tot això. Hi ha abandonaments, i ara que arriba l'estiu encara n'hi haurà més. Entenem que cal millorar el servei d'acollida i els seus espais.

En aquesta situació, des del grup que represento hem fet propostes clares dirigides a millorar la gestió del diner públic en aquest sector, cercant la millora de l'acollida dels animals abandonats, proposant un centre públic i cercant majors complicitats amb les entitats sense ànim de lucre que ja operen a la ciutat, com és el cas del CAU Amic.

El que és una evidència, a dia d'avui, és que l'actual gestió d'acollida d’animals abandonats a la via pública per part del nostre ajuntament té marge de millora. Considerem que la gestió de les colònies de gats (el voluntariat necessita més suport públic) pot ser millorable i ser més eficient en els propers contractes de recollida i acollida d'animals.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.