6 Claus per la masoveria urbana


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 17/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat diumenge el col·lectiu 6 Claus va fer pública l'ocupació de les sis 'cases dels mestres' al barri de la Floresta, al costat de les pistes de Can Llobet. L'objectiu principal d'aquest col·lectiu és negociar amb l'Ajuntament per provocar un precedent de masoveria urbana a la ciutat. Sis són les cases però sis també poden ser les bones raons per les quals s'impulsa aquest projecte:

Primera, perquè són necessàries més vies d'accés a l'habitatge i cal obrir un nou ventall de possibilitats fora de la lògica habitual dels contractes de compra o lloguer. Hem de tendir a models d'habitatge més inclusius i cooperatius.

Segona, perquè existeix un projecte per la masoveria urbana engegat des de fa temps pel consistori i no es materialitza cap contracte i, per tant, és necessari trobar solucions amb més rapidesa.

Tercera, perquè no volem una ciutat elitista que exclogui part de la població ja que tenim els preus de lloguer i de compra més alts de l'Estat. Joves i no tan joves volem seguir vivint al nostre poble i ens neguem a haver de marxar.

Quarta, perquè és necessari crear un precedent que engegui una via alternativa d'accés a l'habitatge. És a dir, provocar el primer cas de masoveria urbana a la ciutat pot motivar molts particulars a inscriure-s'hi.

Cinquena, perquè existeix l'espai idoni per dur a terme aquest projecte: sis cases de titularitat pública i, per tant, està en mans de l'Ajuntament afavorir l'entesa per la culminació d'aquest primer contracte.

I, sisena, perquè és un projecte que sorgeix des de la societat i té el suport de diversos col·lectius i veïns. Aquest fet escenifica que la ciutadania s'acciona quan, des de l'administració pública, no es concreten solucions a les demandes socials que el temps torna legítimes i necessàries.

Amb tot, existeixen d'altres raons que també són vàlides, tot i així, entenc que aquestes sis són clau per entendre el procés pel qual s'engega aquest projecte en favor de la masoveria urbana.

MARCO SIMARRO és estudiant d'Educació Social, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.