L'Ajuntament de Sant Cugat al costat de Jaume Sastre


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 20/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És ben cert que, de vegades, els plens de l'Ajuntament de Sant Cugat es fan feixucs arran de la presentació de propostes que ultrapassen la jurisdicció municipal, però també és lògic que els partits vulguin marcar perfil propi amb relació a temes que, malgrat que no ens afecten com a santcugatencs, sí que ens afecten -o ens haurien d'afectar- com a persones amb consciència social global. Per això em sembla molt positiva la declaració de suport a Jaume Sastre, el mestre de Palma que ha estat quaranta dies en vaga de fam en defensa de l'ensenyament en català.

La declaració de suport -que sí que ens incumbeix com a catalans- va ser presentada per la Junta de Portaveus i, com informava Cugat.cat, la van aprovar tots els partits del consistori amb l'excepció del Partit Popular, que és el partit que està portant a terme un genocidi lingüístic a fi d'exterminar el tret més definitori i inqüestionable de l'existència de la nació catalana: la seva llengua.

En aquest sentit, el govern del PP balear, presidit per José Ramón Bauzá, d'acord amb la catalanofòbia que el caracteritza, es nega a escoltar el clam de la societat, en general, i de la comunitat educativa, en particular, que li demana que aturi la barbaritat que està cometent. Ni tan sols les dimissions dintre del seu partit han aconseguit que variï un mil·límetre el projecte exterminador que dirigeix. Un projecte, lògicament, que té el suport de Madrid, ja que és allà on neix i d'on surt l'ordre de desenvolupar-lo a les Illes, al País Valencià i a la Franja de Ponent. Al Principat, com, que no governen, utilitzen la llei Wert.

S'equivoquen, tanmateix, si creuen que el fet que Jaume Sastre, aconsellat pels metges, hagi abandonat la vaga de fam, significa que han guanyat. En absolut. Ho diu el mateix Sastre: 'Tot això que ha passat enguany ha establert uns lligams humans entre els docents que seran indestructibles'. D'entrada, com han apuntat les eleccions europees, sembla obvi que el PP -que ha baixat d'un 43% a un 27%- experimentarà una forta reculada a les Illes, i no hi ha dubte que, d'acord amb el comunicat del Grup de Suport a Jaume Sastre, hi haurà influït 'l'actitud sorda, irracional, insensible i inhumana de José Ramón Bauzá'. Ja s'ha vist que el PP balear hauria deixat morir Jaume Sastre. Són els mateixos hipòcrites que es declaren 'defensors de la vida' per impedir que la dona decideixi sobre el seu cos i que, alhora, mostren un profund menyspreu per la vida humana quan es tracta d'algú que no pensa com ells.


VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.