Ens cal un govern més implicat amb Sant Cugat


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 9/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

S'acosten les eleccions de maig de 2015. Ja som en el compte enrere. Des del PSC, ens preocupa, i molt, i també és una preocupació compartida amb una part important de la ciutadania, a la qual servim diàriament, que l'equip de govern de CiU estigui actuant amb termes clarament electoralistes aquests darrers mesos.

Des del grup municipal, hem suspès 9 dels 15 regidors, i 2 no han tingut valoració, per la seva gestió aquest any 2013-2014, i també hem valorat en suspens el conjunt del govern. Les causes, en línies generals, són la necessitat d'una major 'tensió' en les àrees de gestió, manca de consens en alguns projectes importants de ciutat, el corró de la majoria absoluta quan el desacord es palpa i actuar en reacció als esdeveniments. Una erràtica política de joventut on s'han arribat a creure les seves mateixes propostes de venda de 'motocicleta' com la sala de concerts o el dirigisme del Consell de Joves

Estan existint missatges contradictoris evidents entre regidors, fet que provoca desconcert entre la ciutadania: pavelló Guinardera (sí o no?), Espai Grau-Garriga es farà o no? Museu Matemàtiques i els errors de comunicació, Remodelació Casal Mira-sol, etc. Missatges, fins i tot contradictoris, que afebleixen els resultats en la gestió de la ciutat.

I tornant a la nostra preocupació que CiU no faci electoralisme (o no solament) en aquests darrers mesos que queden fins al final de la legislatura, demanem al govern més compromís amb els temes de ciutat que s'han aprovat i acordat i que a dia d'avui, en alguns casos, el més calent és a l'aigüera. Per exemple, la (cacarejada i ja venuda comunicativament) tarifació social, els acords de nomenclàtor, la masoveria comercial, la territorialització del pressupost, les inversions de millora en el parc mòbil de la policia (que sembla que ara ja es concreten), i altres acords no complerts en matèria d'educació, inversió en instal·lacions esportives, joventut o participació ciutadana, etc.

Desitjaríem menys titulars d'impacte que esdevenen cortines de fum, i més fets d'interès per a la ciutat.
En el que portem de mandat el grup municipal socialista ha destacat per ser la formació que més mocions ha presentat al ple (97), de les quals un 46% han estat aprovades (un 3% via declaració institucional). Un 34% del total de les procedeixen del PSC. De totes aquestes, més del 70% han estat en clau local, cosa que reflecteix quines són les nostres prioritats

Com a fet positiu de la relació amb el govern destaquem que hi ha hagut un seguit de mocions del PSC de millora de la ciutat que han estat aprovades, de les quals en podem destacar la de la xarxa de desfibril·ladors, la millora de les condicions dels animals abandonats a la via pública, les propostes per combatre l'atur i especialment l'atur juvenil, la creació de la comissió de la memòria històrica de Sant Cugat, així com d'altres de replantejament del funcionament d'organismes i empreses dependents de l'Ajuntament.

Algunes d'aquests mocions aprovades s'estan desenvolupant i altres cal empentar (a vegades massa) pel seu compliment, aspecte que cal reformar clarament.

També volem posar en valor els acords que s'han pogut fer en mobilitat (a veure si es compleix una execució seriosa), front comú a Torre Negra i alguns avenços en ampliar terminis i informació en temes de planejament urbanístic.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.