9N: no és res més que una consulta


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 31/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va anunciar que Sant Cugat se suma als altres 261 municipis catalans que cediran les dades del padró per a la celebració de la consulta del proper 9 de novembre. Conesa va rebre la llum verda del Ple amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA i la CUP, l'abstenció del PSC i els vots en contra dels quatre regidors del PPC.

Conesa ha al·legat que de la mateixa manera que ha cedit les dades a la Diputació de Barcelona perquè aquesta institució pugui multar els santcugatencs per faltes davant del volant, l'Ajuntament també les ha de cedir a la Generalitat perquè tenen 'el deure i l'obligació de la col·laboració interadministrativa'.

Malgrat que hi ha sectors de la societat que pensen que aquesta consulta només garanteix els drets dels independentistes, la cessió de les dades del padró municipal també vol dir permetre a tota aquella gent que vulgui un NO, o un SÍ/NO que ho puguin manifestar mitjançant el sufragi universal. Celebrar la consulta és voler saber la voluntat dels catalans i de les catalanes, tant els que són independentistes com els que són unionistes.

Per tant, m'agradaria que tots els partits polítics es posessin d'acord per permetre la consulta i celebrar-la. Votar, simplement votar. Llavors, amb els resultats a la mà, emprendre el camí que els catalans amb els vots haguem decidit. No cal donar-li més voltes, no és res més que una consulta: votar per saber l'opinió d'un poble.

MARC TOLRÀ és estudiant

Columna publicada originalment el 30 d'abril de 2014



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.