Margallo, l'insensat indocumentat


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 13/ago/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Margallo ha vingut a recordar als catalans que la Constitució Española no considera la possibilitat de secessió de part del seu territori. Estem meravellats de la bona nova.

De moment, el que demanem els catalans és poder preguntar la opinió dels ciutadans de Catalunya. I això sí que ho permet la Constitució. A més d'això, s'ha permès recordar als catalans, que per la seva tossuderia de no donar suport a la monarquia borbònica absolutista, el 1714 varen perdre els territoris Italians de la Corona d'Aragó. Perdoni? És que no ho entès. Precisament, l'obcecació castellana, per assimilar totes les terres de la Península Ibèrica sota la seva llei, la va conduir a guerres extenuants, fins a situar-la fora d'Europa durant segles. A 'l'espai exterior', com diu ell mateix. Potser algú li hauria de recordar a aquest senyor prepotent i fatxenda, que amb la guerra dels Segadors Espanya va perdre Portugal i la Catalunya Nord. Amb el tractat d'Utrecht, Gibraltar, Menorca, Flandes, el Milanesat, Nàpols, Sardenya i Sicília, a més de perdre la exclusivitat de comerç amb les Indies en front d'Anglaterra.

Amb la guerra del 36, es varen quedar 40 anys més fora d'Europa i encara arrosseguen les desgràcies del totalitarisme franquista, etc. Aquest és el balanç de l'enfrontament crònic de Castella per l'assimilació del catalans. Els catalans que varen lluitar i morir en la defensa de Barcelona, varen sacrificar-se per no renunciar a les seves constitucions i a la seva sobirania. Com és que el Sr. Margallo considera herois els qui revoltar-se el 2 de Maig a Madrid i idiotes als defensors de Barcelona el 1714? Per venir a dir bajanades se'n pot tornar a Madrid.

LLUÍS MONT és cardiòleg


Columna publicada originalment el 19 de maig de 2014



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.