Oxfam Intermón et convida a degustar el primer cafè que ajuda a dormir millor


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 14/ago/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si dubtes que hi ha un cafè que pot ajudar a dormir, només has de passar pel carrer Santiago Rousiñol, a l'alçada del número 10, al llarg del matí del dissabte 8 de març, per comprovar que això síque és possible.

El Grup d'Acció Ciutadana d'Oxfam Intermón de la nostra ciutat convidarà tots els santcugatencs que vulguin comprovar-ho a una tassa d'aquest 'miraculós' cafè.

El cafè que ajuda a dormir millor és un producte de comerç just procedent d'Uganda que, en millorar les condicions dels agricultors pagant-los un preu digne, ajuda també a agafar son als quals ho consumeixen.

El primer cafè que t'ajuda a dormir millor és la campanya amb la qual Oxfam Intermón mostra els avantatges que el comerç just ofereix a consumidors i productors, un cafè que permet millorar la vida de milions de persones al món.

El cafè és la segona mercaderia més comercialitzada al món, després del petroli. Cada any es beuen més de 400 milions de tasses de cafè. S'estima que més de 125 milions de persones viuen del seu cultiu, dels quals 25 milions són petits agricultors en més de 50 països al món. Malgrat aquest mercat, els productors lluiten per sobreviure.

El comerç just és una manera alternativa de produir, comercialitzar i consumir que considera els drets de les persones i el respecte pel medi ambient abans que els interessos econòmics. Des d'Oxfam Intermón donem suport a milers de productors i productores a l' Àfrica, l' Àsia i l'Amèrica Llatina perquè puguin viure dignament del seu treball. Així, milloren la vida de les seves famílies, canvien el seu entorn i la seva comunitat.

Comprant cafè de comerç just estaràs donant suport a deu cooperatives de petits productors i productores d'Uganda. El nostre cafè de comerç just es pot adquirir en les parades que cada primer dissabte de mes posem a la plaça dels Quatre Cantons, en tendes Oxfam Intermón, a la nostra tenda en línia, en altres tendes de comerç just i en la majoria de supermercats.


El teu futur depèn dels teus somnis: no perdis més el temps i torna a dormir!
Groucho Marx (1890-1977. Actor nord-americà)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam


Columna d'opinió publicada originalment el 26 de febrer de 2014



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.