Estupideses esquerrenoses


Temes relacionats

Recels 'esquerranosus' i l'estat de la ciutat (21/jul/14)


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 24/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En la columna de dilluns, Jordi Puigneró (CiU) ens acusava a les persones d'esquerres de posar pals a les rodes al procés sobiranista pel fet de que ens preguntem com volem que sigui el futur estat independent. Sembla, doncs, que els homes i les dones de Catalunya no siguem capaços de pensar en dues coses a la vegada de forma simultània i només puguem pensar ara en canviar l'Eestat i després ja veurem com el volem. És a dir, a mi em sembla que és com si et diguessin que l'important és que et casis i després ja veurem si et convé o no el marit que t'has triat.

Evidentment que la nova Catalunya serà com la vulguem, i no veig inconvenient en què alguns diguem ja des d'ara i ben alt com la volem i, potser encara amb més raó, com no la volem ni ara ni després. Crec que som els primers a alçar la veu per la situació actual de la sanitat, tant si depèn de la Moncloa com si depèn de la plaça de Sant Jaume. El mateix podem dir de l'habitatge, de l'educació o de qualsevol altre servei públic que s'estigui desmantellant i que afecti en la qualitat de la vida quotidiana de les persones. Tot això no ho defensen només els grups polítics esquerranosos sinó també cada vegada més entitats i persones a títol individual. I, sobretot, ningú ho fa per parar el procés sobiranista ni per fer la vida complicada a cap partit polític. Fins i tot sembla estrany que això s'hagi d'explicar. Per tant, els principis i les idees que es defensen són les que són, tant si es tracta de defensar-les a Madrid o a Catalunya.

Sembla evident que el nou estat, si s'arriba a construir, dependrà de les majories que s'hi formin, però no creiem que això signifiqui cap impediment perquè cadascú expressi com el voldria sense que aquest fet impliqui subvertir la democràcia.

Pel que fa a l'estat de la ciutat, sembla que el senyor Puigneró no escoltés gaire les intervencions dels grups de l'oposició. Almenys els 'esquerranosos' van reconèixer sense escletxes la bona opinió que la ciutadania té de l'actual govern, la qual cosa no vol dir que la seva visió sigui una altra i que la manifestessin d'un forma més que educada i cordial. Així doncs, una vegada més, per l'esquerra de la nostra ciutat no es tracta de fer discursos retòrics, ni de donar lliçons a ningú, sinó simplement de fer allò que està previst en tota democràcia: exercir l'oposició quan i com toca i de forma raonada.

Potser és això el que realment li molesta al nostre amic. Però mal que li pesi, continuarem fent el que ens toca, perquè com diu aquell 'no hay mal que cien años dure'.

Bon estiu a tothom!

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.