La Catalunya estat comença al teu ajuntament


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 15/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de la Diada més històrica des de 1714 m'agradaria posar de relleu que el món local està plenament compromès i és punta de llança del procés polític que està vivint el nostre país. La construcció d'aquesta Catalunya independent, d'aquesta Catalunya Estat, no seria possible sense la vertebració territorial que suposa el municipalisme.

Va ser precisament en un petit municipi, Arenys de Munt, on ara fa cinc anys es va endegar el procés de consultes populars que també va arribar a Sant Cugat el 13 de esembre de 2009. Cal assenyalar que a les eleccions municipals de 2011, a Sant Cugat, 21 dels 25 regidors (84% del consistori) van ser elegits en llistes electorals que donen suport al fet que Catalunya pugui exercir el dret a decidir el seu futur mitjançant una consulta. Per tant, que deixin de mentir aquells que diuen que a Sant Cugat (i a Catalunya) hi ha una majoria silenciosa. El que tenim és una majoria segrestada!

En aquest sentit i en conseqüència democràtica, el ple municipal de Sant Cugat ha aprovat aquests darrers tres anys diverses mocions a favor del dret a decidir, en suport a la consulta i per adherir l'Ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Per tant quan el regidor Jorge Carreras del PP acusa l'alcaldessa de no governar per a tots els santcugatencs i santcugatenques, jo li preguntaria si actuar d'acord amb les urnes i executant un mandat electoral mega-majoritari que va més enllà dels electors de CiU no és el que hauria de fer un polític coherent? Forma curiosa i poc democràtica que tenen els populars d'entendre la política.

En definitiva, Sant Cugat, amb la seva alcaldessa al capdavant ha respost com cal i legítimament, s'ha afegit a aquesta onada majoritària del conjunt de la societat que vol votar el 9N. Perquè la democràcia no es pot aturar ni empresonar. Perquè són les lleis les que estan al servei de la democràcia i no la democràcia al servei de les lleis. El marc legal s'ha d'anar adequant a l'expressió democràtica de cada moment. El liberal francès Alexis de Tocqueville deia que 'quan un poble vota alguna cosa que no està recollida a la Constitució, el que s'ha de fer és canviar la Constitució, no la voluntat del poble'. Per tant, hem de perseverar en la nostra voluntat de voler votar. Perquè nosaltres, per sobre de sobiranistes, som demòcrates i volem garantir també el dret a decidir d'aquells catalans que volen continuar a Espanya.

Tanmateix, estimats lectors i lectores, sóc dels que penso que no hi ha terceres vies en la història dels pobles, o els pobles són sobirans o són dependents, i només els pobles sobirans poden assumir els reptes del futur.

Nelson Mandela deia que 'tot sembla impossible fins que es fa'. Fem-ho.

JORDI PUIGNERÓ és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.