D'aquí al maig cada dia un raig


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 18/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Crec que la política s'anima i no em refereixo a la nacional, que ja fa temps que ho està, d'animada, sinó a la local. Només cal estar amatents al que publica un dia si l'altre també aquest mitjà. Posarem alguns exemples de les notícies que darrerament ens han fet arribar, del que creiem que és l'aperitiu del que anirà sortint d'aquí a les eleccions municipals de maig.

Després d'anys i panys que totes les forces polítiques, el professorat i els pares i mares ho demanessin, s'anuncia el trasllat a Volpelleres de l'Institut Leonardo de Vinci. Volem recordar que més que un trasllat es tracta de fer un nou edifici al costat de l'estació dels FGC, un nou edifici que ha de substituir al que tenim a la carretera de Rubí i que està en condicions precàries, malgrat els pegats que se li ha fet darrerament. Ja era hora! Tota la comunitat eductiva que fa temps que ho reivindica se sentirà feliç.

Però l'equip de govern va més enllà i demana un cinquè institut, perquè raona que d'aquí a uns anys serà del tot imprescindible. Totalment d'acord, perquè les criatures es fan grans i necessiten un nou espai. Deu ser la primera vegada que ens avancem als esdeveniments, i ens posem la bena abans de la ferida, ja que la majoria dels serveis públics s'han fet tard i, en general, quan s'ha donat una demanda imperiosa de la ciutadania.

També sembla que tindrem una nova biblioteca al parc Ramon Barnils. És evident que la biblioteca central que tenim, la Gabriel Ferrater, és insuficient per a la nostra població i no compleix amb els estàndards que es demanen a un equipament d'aquest tipus. Però fins fa quatre dies, no se'n parlava perquè es considerava que la seva construcció era inabastable en els temps que corren. Així doncs, deu ser que ja corren temps nous al nostre municipi. I pels amants de les arts plàstiques, l'estupenda notícia que l'antiga biblioteca es convertirà en centre d'arts plàstiques. Amb un 'plis plas' matarem dos ocells d'un tret. No es pot estar més encertat!

Seguim amb les bones notícies. Després de molts anys de via crucis, els veïns de Can Borrull veuran iniciar-se l'arranjament del seu barri la propera primavera. La qüestió és que pel maig, a més de veure's ja alguna flor, es vegi també alguna màquina per les rodalies i quedi constància del fet.

Pels que tinguin més afició al temes socials dues grans novetats: es farà més inversió i es rebaixaran, una mica, els impostos. La inversió no sabem on i com serà, però tant se val, sempre fa bona impressió saber que ens podem gastar uns calerons en fer coses. De la rebaixa ja en parlarem, però si més no sona bé i segur que és ben rebuda.

I finalment es licitaran 30 habitatges de lloguer a principis del 2015- és a dir abans del mes de maig- en un edifici singular. Fins ara semblava que això del lloguer era un punt més que impossible: Promusa no ho podia fer per falta de diners i d'accés al crèdit, però ara ja ho tenim resolt. Així tot aquest jovent que fins ara havia de marxar a pobles veïns, amb una mica de sort es podrà quedar i votar a Sant Cugat.

Com n'és de maco tenir el poder i poder-ne disposar. Potser, en el fons, és enveja, pot ser sí.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.