La història ensenya


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 21/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per valorar degudament les decisions dels governants cal conèixer el moment històric. Els lectors que passen dels cinquanta recordaran que els anys immediats a la fi del franquisme van ser tan complicats i difícils que no es poden comparar amb els actuals: la ciutadania, després de dues generacions de no poder participar, s'havia desacostumat de fer-ho i va haver d'aprendre que organitzar-se no era delicte sinó civisme.

Les persones grans estaven raonablement espantades perquè encara mantenien vius els records dels enfrontaments passats. Els assassinats eren freqüents. El comandament de les forces de l'odre públic era considerat reaccionari. En el camp internacional la divisió en blocs oposats augmentava la desconfiança. En aquest context, el gran estadista Adolfo Suárez va guanyar les primeres eleccions democràtiques i es va fer càrrec del govern de l'Estat. L'eslògan i l'himne de la seva campanya feia així: 'Habla pueblo habla. Tuyo es el mañana. Habla y no permitas que roben tu palabra. Habla pueblo habla, habla sin temor. No dejes que nadie apague tu voz. Habla pueblo habla, este es el momento. No escuches a quien diga que guardes silencio. Habla pueblo habla, habla pueblo sí. No dejes que nadie decida por ti'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.