La igualtat d'oportunitats, un principi bàsic de la democràcia


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 27/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el ple municipal del passat mes de maig la CUP va presentar una moció en què demanava al consistori un compromís per cedir, a totes les candidatures que es presentin a les properes eleccions municipals, els mateixos espais per a publicitat electoral independentment de la seva representació actual al consistori. L'objectiu era que poguessin explicar les seves propostes de manera equitativa.

La intenció inicial de vot era de 19 vots en contra (CiU i PP), quatre vots a favor (CUP i ICV) i dues abstencions (PSC). La uaSC, des del primer moment, va donar suport total a aquesta iniciativa de la CUP i així ho vam manifestar durant la nostra intervenció en el torn de la moció. Nosaltres, sense dubte, hauríem votat a favor.

Finalment es va decidir retirar la moció i crear un grup de treball per revisar el protocol de repartiment d'espais electorals amb la presència tots els partits que concorrin a les properes eleccions municipals,

Avui ja podem anunciar que, quatre mesos més tard, ha estat convocada aquesta reunió de treball. Ara la uaSC vol encoratjar totes les formacions perquè facin un pas cap a la democràcia real i que deixin de banda privilegis basats en el mandat esgotat, que no fan altra cosa que introduir un biaix pervers a la cursa electoral.

La uaSC considera que és un primer pas per capgirar aquesta situació injusta i creiem que Sant Cugat té ara una oportunitat immillorable per fer un nou pas en favor d'una democràcia millor per un país nou que volem construir.

Finalment esperem que, de forma paral·lela, el Parlament de Catalunya aconsegueixi aprovar un Llei Electoral Catalana on tots els partits, grans i petits, tinguin les mateixes oportunitats. És per això que nosaltres ja vam entrar al Parlament una proposta de punts per incloure a la futura llei:

http://uasc.cat/press/uasc-i-la-llei-electoral-catalana/

http://uasc.cat/press/el-nostre-punt-de-vista-sobre-com-ha-de-ser-la-llei-electoral-de-catalunya/

JAUME MASSANÉS és portaveu d'un altre Sant Cugat (uaSC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.