Poliesportiu cobert de la Guinardera, maqueta preelectoral


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 24/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests darrers dies ens hem despertat amb diferents notícies publicades als mitjans locals sobre el projecte de poliesportiu cobert de la Guinardera. És curiós veure, de la mà de CiU, la trajectòria i el full de ruta de projectes d'equipaments que són molt necessaris per a Sant Cugat: s'anuncien en períodes preelectorals, passa una mandat pràcticament sencer i, just abans que s'acabi, anuncien la seva construcció per atreure l'atenció de l'electorat potencial.

Ens referim, és clar, al poliesportiu cobert de la Guinardera, pendent des del 2010, quan es va fer la pista d'atletisme i el camp de rugby d'aquest sector de la ciutat. Aquesta manera de fer política i executar el pressupost dels equipaments en clau estrictament electoral és una manera, però n'hi ha d'altres.

Fa més de cinc anys que, des del PSC, reclamem aquest poliesportiu per la necessitat inajornable de disposar de més pistes esportives cobertes que permetin descongestionar les actuals, que estan totalment saturades.

El 2011, just abans de les eleccions de maig, CiU ja anunciava la imminent priorització del poliesportiu de la Guinardera per a aquest mandat. El mateix regidor d'Esports, només encetar el mandat, el juliol de 2011, ens explicava que 'el complex esportiu de Mira-sol i un pavelló a la Guinardera són les prioritats pel 2012'.

Fixeu-vos: des de 2012 i fins a dia d'avui, a les portes de les eleccions municipals de 2015, tot just s'ha encarregat un projecte geotècnic per calibrar l'estat de sòl on ha d'anar l'equipament. Han trigat tres anys a donar aquesta primera passa i sort que es tractava d'un equipament prioritari.

El 30 d'abril, el mateix regidor d'esports i l'alcaldessa anunciaven el projecte del nou pavelló a la ZEM la Guinardera, convocant la coordinadora d'entitats esportives i fent un important desplegament publicitari perquè tothom sàpiga, a Sant Cugat, que tindrem un nou equipament esportiu. Fins i tot ja hi ha un dibuix en 3D i el pressupost aproximat que costarà. Es parla de 3,5 milions d'euros i es pressupostarà de forma plurianual el 2014, 2015 i 2016.

És a dir: jugada mestre. Ho anuncien a començaments de 2011 per posar-ho al programa electoral. S'inicia el mandat i diuen que serà prioritari el 2012, però passa l'any i el següent sense que s'hagi pres cap iniciativa. Ens plantem a finals de 2014, a les portes de les eleccions de 2015, i, ara sí, correm-hi tots a posar fil a l'agulla per dir que hem complert la promesa electoral. Mentrestant, hem estat patint tots aquests anys d'instal·lacions saturades i d'entitats esportives que han d'enviar als seus esportistes, d'edats entre els 10 i els 16 anys, a entrenar en pistes descobertes fins i tot a l'hivern.

Celebrem, doncs, que finalment ja s'hagin concretat els terminis i que el projecte estigui definit, encara que amb un retard considerable de quatre anys, i això si tot quadra i acaba sent veritat que el 2016 ja disposarem d'aquesta instal·lació.

Fa temps que demanem la revisió del pla d'equipaments esportius i la redefinició i priorització de les inversions d'aquest pla, com una eina imprescindible, i prioritària que ens ha de marcar el camí perquè les inversions estiguin predeterminades i fixades, indistintament del calendari electoral.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.